Munakkaan voi valmistaa lukemattomilla eri versioilla. Meillä sen valmistus
tapahtuu yleensä extempore-menetelmällä eli kaappien kätköistä löytyy aina
raaka-aineita täytteiksi. Munakas maistuu myös naturellina eli ilman täytteitä, jolloin
seuraksi sopii salaatti, sämpylä tai leipä.
Meistä kumpikin valmisti oman munakkaansa. Tosin valmistin täytteen valmiiksi,
josta riitti molemmille. Minulla munakas oli "avoin", kaveri taas tykkäsi kääräistä munakkaan kiinni.
Täyte: kirsikkatomaatteja puolitettuna, valkosipulia raastettuna, mustapippuria, suolaa ja sokeria.
Täytteen ainekset sekoitetaan. Pannulle nokare voita ja ripaus auringonkukkaöljyä.
Kun voi tirisee ja hiljenee, lisätään tomaattiseos pannulle. Kuullotetaan 2-3
minuuttia. Lisätään mukaan huuhdeltu ja puhdistettu vuonankaali.
Sekoitetaan kaksi kananmunaa, 1/2 dl vettä, pilkottua ruohosipulia, suolaa ja mustapippuria.
Pannulle auringonkukkaöljyä ja kaadetaan mukaan kananmunaseos.
Kun munakas on täysin hyytynyt, lisätään päälle täyte ja persiljasilppua.
Liutetaan munakas lautaselle ja se onkin valmis syötäväksi.
Kaverin kääritty munakas samalla täytteellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.