Eilen tein pannacottaruutuja jälkiruoaksi. Niitä riitti vielä tälle päivällekin.
Ohjeesta tuli 20x30 cm:n suorakaidevuokaan 12 kappaletta.
Jotain teen toisin seuraavalla kerralla. Täysmaidon ja kerman suhteen
vaihdan ja käytän kermaa vain 3 dl, maitoa 7 dl. Kokeilen murotaikinapohjalle,
jonka tietysti kypsennän uunissa ennen täytteiden lisäämistä.
Tämä oli hyvää, mutta pohja oli liian jähmeää. Siitä on vaikea leikata fiksuja ruutuja.
Ohjeen löysin Dansukkerilta, vaihdoin vadelmat puolukkaan.
Puolukkapannacotta
Pohja
200 g kaurakeksejä murustettuna
2 dl maissihiutaleita murustettuna karkeaksi
2 tl vaniljasokeria
125 g sulatettua voita/margariinia
150 g maitosuklaata sulatettuna
Täyte
3 dl puolukoita huoneenlämmössä sulaneita
1/2 l kermaa
1/2 l täysmaitoa
yhden appelsiinin raastettu kuori
2 1/2 dl hyytelösokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
puolukoita ja sitruunamelissan lehtiä (tai minttua)
Murusta keksit. Murusta kevyesti maissihiutaleet, saavat jäädä rouheiksi.
Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja sulatettu rasva.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaidevuokaan (20x30).
Sulata paloiteltu maitosuklaa mikrossa minuutin erissä välillä sekoittaen,
kunnes suklaa on sulanut. Sulaminen kesti 2 min 20 sekuntia.
Levitä suklaa lusikalla pohjan päälle. Nosta vuoka jääkaappiin.
Ripottele jähmeän pohjan päälle puolukat tai muut marjat
Mittaa kattilaan kerma ja maito, hyvin pestyn appelsiinin raaste ja hyytelösokeri.
Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja anna kiehua noin puoli minuuttia.
Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada vuokaan varovasti.
Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi ja leikkaa annospaloiksi.
Koristele puolukoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Onpa nätit,ja varmaankin herkulliset:)
VastaaPoistaHyvää jälkkärinä
VastaaPoista