Aikomukseni oli leipoa raparperikeikauskakku, mutta kaupassa ei ollutkaan raparperia.
Valitsin tilalle persikat ja ihan hyvä valinta sekin on.Valkosuklaata tuli kakun sisälle ja päälle.
Olen jo aikaisemmin kertonut, että koristelutaitoni ovat aika heppoiset.
Harjoittelin taas näitä taitoja. Käytin vain lusikkaa valkosuklaan levittämiseen tai valuttamiseen.
Olisi pitänyt valita tasainen veitsellä levitettävä vaihtoehto.
3 persikkaa viipaleina
50 g voita/ margariinia kuutioituna
1 dl sokeria
Ota irtopohjavuoka (24-26 cm). Leikkaa pohjalle leivinpaperi.
Levitä pohjalle tasaisesti persikkaviipaleet. Levitä päälle voikuutiot ja sokeri.
Taikina
150 g voita/margariinia huoneenlämpöistä
1 dl sokeria
2 munaa
100g valkosuklaata sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta ja 1 tl vaniljasokeria
noin 1 dl mantelijauhoja
yhden appelsiinin kuoriraaste ja 1 dl appelsiinimehua
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat kevyesti vatkaten.
Lisää sekoittaen valkosuklaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Lisää appelsiiniraaste ja -mehu sekoittaen.
Levitä taikina tasaiseksi vuoan pohjan päälle.
Paista 175-asteessa alatasolla noin 50 minuuttia.
*
Sulata koristamiseen 100 g valkosuklaata.
Koristele valintasi mukaan.
Kakun olisi voinut tarjota ilman valkosuklaakuorrutustakin.
Oli muuten hyvää. Seuraavaksi kokeilen raparperista.
Näyttää erinomaiselta :)
VastaaPoistaOn kyllä hyvää. Paranee vain yön yli jääkaapissa ollessaan
VastaaPoista