keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Lipstikkalasagne

 Sisareni puutarhassa kasvaa  paljon yrttejä, joista riittää meille tuliaisiksi asti. Kiitos vaan.
Nyt sain häneltä ison kimpun lipstikkaa ja kimpun ruohosipulia.  Tein niistä lipstikkalasagnea.
Tosin ei ihan perinteisellä tavalla. Sanotaanko, että vuoka syntyi helpommalla tavalla
ja lopputulos oli mehukas lasagne. Yhdistin rikottujen lasagnelevyjen mukaan pussinperälle 
jääneet pikkumakaronit ja GoGreenin ohralisukkeen.

6 kpl lasagnelevyjä "murskattuna"
1 1/2 dl tummia sarvimakaroneja 
Keitä lasagne ja sarvimakaronit väljässä suolalla maustetussa vedessä  al denteksi
Kaada voideltuun vuokaan valutettuina ja lisää vuokaan 1 1/2 dl ohralisukeryynejä.
Tietysti voit käyttää vain lasagnelevyjä. Minulla vain sattui olemaan makaronit ja ohralisuke
ja pääsin niistä nyt sopivasti eroon.
kolmesta isosta lipstikan varresta lehdet 
1 1/2 dl ruohosipulia silputtuna
1/2 iso punasipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä pilkottuna
rypsiöljyä
Revi lipstikan lehdet ja huuhtele, kuivaa ja silppua ne. Silppua sipulit.
Kuullota lipstikka ja sipulisilput kuumassa rypsiöljyssä noin 2 minuuttia. 
Sekoita lipstikka-sipuliseos  vuokaan lasagnen joukkoon.

Valkoinen kastike
3 rkl voita
4 dl rasvatonta maitoa + 1 kasvisliemikuutio
150 g tuorejuustoa
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
1 rkl paprikajauhetta
1 tl maustepippuria, ripaus suolaa
pinnalle emmental-juustoraastetta
Lisää kattilaan voi ja kiehauta se. Lisää maito ja murenna mukaan kasvisliemikuutio.
Sekoita tuorejuusto, kerma ja vehnäjauhot tasaiseksi.
Vispaa seos kiehuvaan maitoon. Lisää mausteet ja kypsennä sekoittaen 5 minuuttia.
Kaada maitokastike vuokaan. Levitä pinnalle juustoraaste.
Kypsennä uunin 200-asteessa keskitasolla noin 25 minuuttia.
 
Lipstikkalasagne on valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.