maanantai 19. toukokuuta 2014

Mansikka-mozzarellasalaatti ja parsaa

 Nyt pääsin täysin kesän makuun. Oli lämmintä, oikeastaan helteistä.
Aloitin tänään myös salaattikauden. Kaupoissa on mukavasti jo kesäisiä salaattiaineksia,
vaikka eivät kaikki ole vielä kotimaista. Se ei haittaa, kesän makuja kumminkin.
Kasvisruoalla jatkettiin tänäänkin. Ostin parsaa salaatin rinnalle ja yllätysvetona  HK:n sienisalaattia.
Sienisalaatti oli todella hyvää ja sopi parsalle aivan erinomaisesti. Kaikkeahan ei aina
tarvitse väsätä itse, jos valmiina löytyy sopivaa.

Mansikka-mozzarellasalaatti

Pehmeää friseetä ja vuonankaalta huuhdeltuna ja pilkottuna
Kastikkeena kylmäpuristettua oliiviöljyä ja ripaus suolaa
Pala kurkkua kuutioina, kaksi vartta varsiselleriä pieninä renkaina.
Hunajamelonia kuutioina,  125 g mozzarellapallo kuutioiksi pilkottuna.
Mansikoita huuhdeltuina ja leikattuna paloiksi.
Sekoita öljy ja salaatit ensiksi keskenään. Kokoa sen jälkeen 
salaatti ylläolevassa järjestyksessä  laakealle salaattivadille.
Varsiselleri sopii erinomaisesti mansikoiden ja mozzarellan kanssa.

 Parsat ovat nyt parhaimmillaan. Huuhtelin ne ja leikkasin päät pois sekä kuorin kevyesti.
Kypsensin suolalla maustetussa vesitilkassa kannen alla noin 3 minuuttia.
Parsa maistui hyvän sienisalaatin kera.

Sienisalaatti on "puristuksissa" annoslautasella.

2 kommenttia:

  1. Ai että näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Ihanan raikkaat, kesäiset maut! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.