maanantai 26. toukokuuta 2014

Pinaatti-herkkusienisalaatti

Kesä on aloitettu ja sen kunniaksi kokosin tänään salaattiaterian.
Koska korvasieniä ei ole löytynyt, ostin kaupasta isoja herkkusieniä.
Valmistin ne toisin kuin tavallisesti ja se sopi sienille oikein hyvin.

70 g babypinaattia
1 keräsalaatti
nippu retiisejä
pala kurkkua puolikasviipaleina
1/2 prk salaattijuustokuutioita + 2 rkl purkin yrttiöljyä 

Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Revi keräsalaatti ja jätä muutama lehti 
ehjäksi ja käytä ne salaattialustana. Pese retiisit ja viipaloi.
Nostele salaatti ja pinaatti vadille.
 Lisää salaattiin kurkut,  retiisit ja salaattijuusto. Ripauta mukaan juuston yrttiöljyä.
Herkkusienet
250 g herkkusieniä viipaleina
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 tl juoksevaa hunajaa
persiljasilppua
Puhdista sienet serlalla. Viipaloi sienet. Kuori valkosipulin kynnet ja raasta ne.
Paista sieniä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut.
Lisää joukkoon valkosipuliraaste, rypsiöljy ja soijakastike sekä hunaja.
Sekoita nopeasti ja siirrä pannu pois liedeltä.
Tarjoa sienet  erikseen nostettavaksi annoslautasille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.