torstai 1. toukokuuta 2014

Peruna-parsasalaatti - Mausteiset lihapullat - Savulohta

 Tänään valmistin kylmän aterian. Se maistui kesäiseltä ja keveältä.
Jälkiruoka odottaa vielä jääkaapissa, se on juustokakkua muistuttava pannacotta.
Siitä postaan huomenna. 

Peruna-parsasalaatti   (2:lle)
4 parsaa  kuorittuna ja paloiteltuna
4 keitettyä perunaa isohkoina kuutioina
1/2 sipulia pienenä kuutiona
kastike   
3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 1 rkl sitruunamehua
 2 tl dijon hunajasinappia
ripaukset suolaa ja mustapippuria
Kypsennä parsapalat mikrossa. Kaada kulhoon vesitilkka, lisää parsa,
ripota mukaan hieman suolaa. Kypsennä täydellä teholla 2 minuuttia.
Valuta ja anna jäähtyä.  Kypsentäminen onnistui hyvin, taidan tehdä toistekin näin.
Sekoita salaattiainekset kulhoon
Sekoita kastike ja kaada salaatille. Anna maustua 1/2 - 1 tunti.

Mausteiset lihapullat
400 g naudan jauhelihaa, 1 tl ruususuolaa, 1 muna, 2 rkl gluteenitonta korppujauhoa, 
1/2 dl  tuoretta silputtua persiljaa, 1/2 sipuli kuutioina, kuivattua basilikaa, oreganoa,
 meiramia, maustepippuria ja 1/2 dl emmentaljuustoraastetta.
Sekoita taikina ja pyörittele pieniä lihapullia. Paista öljy/voiseoksessa.
 Vielä oli jäljellä savulohta. Sen kastikkeena on ranskankermaa mausteina
hunajasinappia, tilliä, mustapippuria.

Salaatti

Pehmeää friseetä, hunajamelonia, luumutomaattia, kurkkua, oliiviöljyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.