Tänään valmistin kylmän aterian. Se maistui kesäiseltä ja keveältä.
Jälkiruoka odottaa vielä jääkaapissa, se on juustokakkua muistuttava pannacotta.
Siitä postaan huomenna.
Peruna-parsasalaatti (2:lle)
4 parsaa kuorittuna ja paloiteltuna
4 keitettyä perunaa isohkoina kuutioina
1/2 sipulia pienenä kuutiona
kastike
3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
2 tl dijon hunajasinappia
ripaukset suolaa ja mustapippuria
Kypsennä parsapalat mikrossa. Kaada kulhoon vesitilkka, lisää parsa,
ripota mukaan hieman suolaa. Kypsennä täydellä teholla 2 minuuttia.
Valuta ja anna jäähtyä. Kypsentäminen onnistui hyvin, taidan tehdä toistekin näin.
Sekoita salaattiainekset kulhoon
Sekoita kastike ja kaada salaatille. Anna maustua 1/2 - 1 tunti.
Mausteiset lihapullat
400 g naudan jauhelihaa, 1 tl ruususuolaa, 1 muna, 2 rkl gluteenitonta korppujauhoa,
1/2 dl tuoretta silputtua persiljaa, 1/2 sipuli kuutioina, kuivattua basilikaa, oreganoa,
meiramia, maustepippuria ja 1/2 dl emmentaljuustoraastetta.
Sekoita taikina ja pyörittele pieniä lihapullia. Paista öljy/voiseoksessa.
Vielä oli jäljellä savulohta. Sen kastikkeena on ranskankermaa mausteina
hunajasinappia, tilliä, mustapippuria.
Salaatti
Pehmeää friseetä, hunajamelonia, luumutomaattia, kurkkua, oliiviöljyä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.