perjantai 16. toukokuuta 2014

Haudutetut uunimakkara ja -sipuli kevätperunoilla

 Ostin Snellmanin makkaralenkin, jossa lihapitoisuus on 77 %.
Makkara on helppo raaka-aine ruokana. Valmistin siitä uunimakkaraa vähän pitemmän kaavan mukaan.
   Kypsytin 150-asteessa noin tunnin verran. Tietysti lisukkeilla oli oma roolinsa,
 mutta täytyy kuitenkin mainostaa että lopputulos oli hyvä. 
 Haudutin sipulin uunissa öljy-balsamicolla maustettuna.
Uudet perunat nyt ovat aina maistuvia, niille lorautettiin ruohosipulilla terästettyä voi/öljyseosta.

Uunimakkara
Vedä makkarasta kuori pois ja leikkaa pituussuunnassa viillot.
Levitä hunajamaustettua dijonsinappia viiltojen pohjalle.
Lisää seuraavaksi worcestershire-kastiketta ja ketsuppia.
Leikkaa juustosta tukevahkot soirot viiltoihin.
Ripottele lopuksi päälle emmentaljuustoraastetta. 
Kypsennä uunin keskitasolla 150-asteessa noin tunti.

Sipulihauduke
Kevätperunat yrttikastikkeella
2 keskikokoista sipulia suikaleina
2 rkl rypsiöljyä ja 1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa ja mustapippurirouhetta
Nostele sipulisuikaleet laakeaan uunivuokaan.
Sekoita kastikeainekset ja kaada sipuleille. Sekoita.
Paahda uunin 225- asteessa ylätasolla noin 15 minuuttia.
*
Pese harjalla uudet perunat. Laita kiehuvaan merisuolalla 
maustettuun veteen ja kypsennä kiehuttaen.
Sulata voi kattilassa, lisää mukaan rypsiöljyä. Mausta ripauksella suolaa.
Silppua sekaan ruohosipulia ja persiljaa.
Kaada kastike annoksille.

Tämä ruoka sopii juuri silloin, kun et halua kuluttaa aikaa lieden ääressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.