Purjo-pekoniuunirisotto
6:lle
2 rkl oliiviöljyä ja nokare voita
300 g savupekonia pienittynä
1 purjo valkoinen osa puolitettuna ja hienonnettuna
400 g arborioriisiä
1 l kasvislientä
1 ps pakasteherneitä
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 dl tuorejuustoa esim ricotta
1 sitruunan kuori ja 2 rkl mehua
Lämmitä uuni 200-asteeseen.
Pilko savupekoni. Laita öljy vuokaan ja vuoka
uuniin. Lisää vuokaan savupekoni ja anna paistua
2
minuuttia. Halkaise purjo ja pilko.
Lisää purjo uunivuokaan ja anna kuullottua noin 4 minuuttia.
Lisää nyt riisi sekoittaen ja anna kuullottua
minuutti. Kaada vuokaan kiehuva kasvisliemi.
Peitä kannella ja anna kypsyä 17-20
minuuttia. Sekoita keskivaiheilla seosta.
Kun riisi on kypsää sekoita joukkoon
mausteet ja pakasteherneet. Laita uuniin kahdeksi minuutiksi.
Lisää joukkoon tuorejuusto, sitruunankuori
ja mehu sekoittaen. Tarkista maku.
Parsakaalisalaatti
1 parsakaali höyrytettynä
1/2 prk salaattijuustoa öljyssä
3 pienehköä tomaattia lohkoina
Pilko höyrytetty parsakaali kukinnoiksi. Nostele tarjoilukulhoon. Ripauta hieman suolaa.
Lisää salaattijuusto ja päälle lohkotut tomaatit.
Kastike
4 rkl salaattijuuston marinadia
1/2 sitruunan kuoriraaste ja 1 rkl sitruunan mehua
3 rkl ruohosipulia silppuna, mustapippurirouhetta
Sekoita ainekset ja ripottele kastike salaatille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.