sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Pekoni-uunirisotto parsakaalisalaatin kera


Purjo-pekoniuunirisotto 6:lle

2 rkl oliiviöljyä ja nokare voita
300 g savupekonia pienittynä
1 purjo valkoinen osa puolitettuna ja hienonnettuna
400 g arborioriisiä
1 l kasvislientä
1 ps pakasteherneitä
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 dl tuorejuustoa esim ricotta
1 sitruunan kuori ja 2 rkl mehua

Lämmitä uuni 200-asteeseen.
Pilko savupekoni. Laita öljy vuokaan ja vuoka uuniin. Lisää vuokaan savupekoni ja anna paistua
2 minuuttia.  Halkaise purjo ja pilko. Lisää purjo uunivuokaan ja anna kuullottua noin 4 minuuttia.
Lisää nyt riisi sekoittaen ja anna kuullottua minuutti. Kaada vuokaan kiehuva kasvisliemi.
Peitä kannella ja anna kypsyä 17-20 minuuttia. Sekoita keskivaiheilla seosta.
Kun riisi on kypsää sekoita joukkoon mausteet ja pakasteherneet. Laita uuniin kahdeksi minuutiksi.
Lisää joukkoon tuorejuusto, sitruunankuori ja mehu sekoittaen. Tarkista maku. 





Parsakaalisalaatti
1 parsakaali höyrytettynä
1/2 prk salaattijuustoa öljyssä
3 pienehköä tomaattia lohkoina
Pilko höyrytetty parsakaali kukinnoiksi. Nostele tarjoilukulhoon. Ripauta hieman suolaa.
Lisää salaattijuusto ja päälle lohkotut tomaatit.

Kastike
4 rkl salaattijuuston marinadia
1/2 sitruunan kuoriraaste ja 1 rkl sitruunan mehua
3 rkl ruohosipulia silppuna, mustapippurirouhetta
Sekoita ainekset ja ripottele kastike salaatille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.