Täytin punaisia paprikoita ja pyöräytin juures-jauhelihapihvit..
Paprikat olivat punaisia ja "makeita", joten lopputulos oli hyvä.
Porkkanaa ja juuriselleriä yhdistän jatkossakin jauhelihaan.
Mureke ja vuokaruoka sopisivat hyvin näillä raaka-aineilla.
Jauhelihana käytin naudan vähärasvaista jauhelihaa.
Täytetyt punaiset paprikat
4 paprikaa
200 g naudan jauhelihaa pienehkö sipuli silputtuna + rypsiöljyä
1 kananmuna 2 tl grillimausteseosta ruususuolaa 100 g juustoraastetta
200 g naudan jauhelihaa pienehkö sipuli silputtuna + rypsiöljyä
1 kananmuna 2 tl grillimausteseosta ruususuolaa 100 g juustoraastetta
Kuullota sipulisilppu rypsiöljyssä ja anna jäähtyä.
Sekoita sipulisilppu jauhelihan,
kananmunan, grillimausteseoksen kanssa. Lisää mukaan myös noin puolet
juustoraasteesta.
Täytä halkaistut, siemenettömiksi otetut
paprikat jauhelihaseoksella. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.
Laita paprikat voideltuun uunivuokaan. Paista 200-asteessa noin 25 minuuttia.
Porkkana-juurisellerijauhelihapihvit
200 g naudan jauhelihaa
100 g juuriselleriä raasteena
100 g porkkanaa raasteena
1 sipuli silputtuna
1 kananmuna
1 tl ruususuolaa
mustapippuria rouheena
Kuullota sipulisilppu ja anna jäähtyä. Kuori ja raasta juurekset.Sekoita kaikki ainekset.
Muotoile taikinasta pieniä, matalakuppiseen muffinivuokaan sopivia pihvejä. Paista 200-asteessa 20 minuuttia. Käännä pihvit paistamisen puolivälissä.
Tarjoa paprikat ja pihvit salaattipedillä. Salaattina oli sekasalaattia ( pehmeää friseetä, rucola- viinilehti- vuonankaali), oliiviöljyä, suola/sokeri ja viipaloituja kotimaisia omenoita.
Kastikkeena pihveille; turkkilaista jogurttia, ripaus smetanaa, paprikaa , mustapippuria ja dijonsinappia.
Jälkiruokaa, briejuustoa ja vadelmia.
Ihanat ruoat - taas! Kyllä jauhelihasta saa herkkua, kun osaa.
VastaaPoistaMinä aion kokeilla noita sun täytettyjä paprikoita. Kiitos!
Otat muuten hyviä ruokakuvia(kin).
Kiitos Leena,
VastaaPoistaJoskus illalla ruokakuvien ottaminen on valon takia haasteellista, mutta mennään aina niissä olosuhteissa kuitenkin.