Kun ei ollut kalkkunaa kaupassa, ostin broilerileikkeet.
Kypsensin leikkeet pannulla ja lopuksi uunissa.
Raikas vesimeloni sopii mielestäni broileriruokiin. Lisukkeeksi tein salaattipedin,
jota täydensin riisillä. Yksinkertaista, nopeaa ja hyvää.
Jälkiruoaksi leivoin kirsikkaunelmatorttua ja versioin ne leivoksiksi.
Broilerinrintafileet salaattipedillä
Huoneenlämpöön hyvissä ajoin otetut leikkeet halkaisin vaakasuorassa kahteen osaan.
Mausteet, ruususuolaa, kurkumaa ja maustesekoitus, jossa korianteria, kuminaa, inkivääriä, fenkolia, chiliä, mustapippuria, valkosipulia, sipulia jne. Tuhti sekoitus, jota ei tarvita kuin sopivasti.
Ruskistin broilerit kevyesti rypsiöljyssä joka puolelta.
Sen jälkeen ne pääsivät uunivuokaan, jonne lisäsin kermaa reilun desin ja pannun huuhdelientä saman verran sekä dijon sinappia 1 tl.
Uunissa leikepalat jatkoivat kypsymistä 200-asteessa noin 15 minuuttia. Valelin niitä kerran kypsymisen puolivälissä. Paistoliemi toimi maukkaana kastikkeena riisille ja porkkanoille.
Salaatti on kesäisen raikasta. Valitsin salaatiksi italialaista mesclum-salaattisekoitusta ja lisäsin mukaan vielä pehmeälehtistä friseetä.
Vesimelonia kuutioin mukaan sekä tuoretta kurkkua.
Suuressa roolissa oli mansikkabalsamico-kastike, jossa oli mukana neitsytoliiviöljyä. Salaatti maistui todellakin myös mansikoilta.
Kirsikkaleivokset
Leivo ensin kääretorttu. 4 kananmunaa ja 1 1/2 dl sokeria vaahdotetaan. Sekoitetaan kuivat aineet, 1 dl perunajauhoja, 3 rkl kaakaojauhetta, 1 tl leivinjauhetta. Ne siivilöidään munavaahtoon ja sekoitetaan varovasti tasaiseksi.
Kaadetaan leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paistetaan 225-asteessa noin 8-10 min.
Kumotaan leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Annetaan jäähtyä. Pinnalle levitetään omatekoista kirsikkahilloa 2 dl.
Kääritään rullalle ja leikataan sopivan paksuisiksi viipaleiksi.
Päälle nostetaan vaniljalla maustettua kermavaahtoa.
Koska minulla ei ollut kirsikoita, sujautin päälle After eight- suklaapalasta puolikkaan. Kahvin kanssa kannattaa nauttia tämä kirpakka leivos.
Vähän ennen kermavaahtoa näytti tältä.
Täytteeksi sopii muukin hillovaihtoehto. Ota kaapistasi, mitä siellä juuri tällä hetkellä on.
lauantai 3. marraskuuta 2012
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.