perjantai 9. marraskuuta 2012

Maa-artisokka-kukkakaalikeitto Marjoja ricottajuustolla

Meillä oli tänään kevyempi ruokapäivä eli keittopäivä.  Valitsin maa-artisokkapussin ja
pienen kukkakaalin kaupasta. Kotona huomasin, että pala juuriselleriä oli jääkaapissa.
Näistä kolmesta kasviksesta keitin keiton ja se oli hyvä liitto. Keittoon päädyin myös
syystä, että osa siitä jää jääkaappiin odottamaan viikonloppumatkalta palaamista.
Pyrähdämme Helsinkiin ja sunnuntai-iltana on sopiva nauttia lämmintä keittoa.
Tykkään ricottajuustosta ja siksipä tein siitä illaksi jälkiruokaa. Ricotta on sopivan kevyt
ja korvaa jäätelön  mielestäni paremmin kuin jäätelö itse. Mansikoita ja mustikoita on pakastin
pullollaan, joten niitä oli sopiva ottaa tähän jälkiruokaan. Nopeaa ja raikasta.

Maa-artisokka-kukkakaalikeitto

500 g / ips maa-artisokkaa
350 g kukkakaali
100 g juuriselleripala
1 sipuli
rypsiöljyä
8 dl kasvislientä
rakuunaa, rose/viherpippurirouhetta
loraus kermaa (oikeaa kermaa ei ruoka)

Kuori ja paloittele kasvikset.
Kuori ja silppua sipuli.
Kuullota sipulia kattilassa rypsiöljyssä, lisää joukkoon paloitellut kasvikset kukkakaalia lukuunottamatta. Kuullota 5 minuuttia ja lisää joukkoon  kukkakaali ja kasvisliemi. Keita miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta ja mausta.
Lisää loraus kermaa, kiehauta. Keitto on valmista. Rakuunaa voi ripotella keiton pinnalle annoslautasella sekä muuta vihreää.



Mansikkaa ja mustikkaa ricottajuustolla



Vaahdota  desi kermaa. Mausta vaniljasokerilla.
Sekoita purkillinen ricottaa ja kermavaahto tasaiseksi.
Annostele maljoihin sulaneet mustikat ja mansikat kerroksittain ricotan kanssa. Jos haluat voit ripotella marjoille hieman sokeria.
Minulla näyttää olevan ensin mustikoita ja toisessa raidassa mansikoita.

Tähän sopivat muutkin marjat ja myös kypsytetyt hedelmäpalat.

3 kommenttia:

  1. Vau, tuo keitto vei kielen mennessään vaikka vasta luin ainesosat. En ole koskaan maistanut maa-artisokkaa ja olen tyytynyt aina pyörittelemään pussia kädessä. Nyt tiedän mitä teen kun ostan sitä :)

    VastaaPoista
  2. Maa-artisokassa on aika voimakas maku, joten sen seuraksi sopivat hyvin kukkakaali ja juuriselleri.

    VastaaPoista
  3. Tämä näyttää herkulliselta tavalta käyttää pakastimeen jääneet ylivuotiset marjat. Hävettää tunnustaa, mutten ole koskaan törmännyt ricottajuustoon lautasella enkä kaupassa. Pitäisi varmaan lisätä tutustumislistalle...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.