Tänään ei tarvinnut miettiä, mitä ruokaa tekisin. Pienet vieraat valitsivat menun,
jonka toteutin. Eikö ole helppoa ? Lihapullia, perunamuusia ja pätkäspagettia.
Nimittäin lihapullille pitää olla molempia. Ja vielä Sitä kastiketta, tiedän mitä se on.
Lihaliemipohjainen kermakastike. Meloniakin saa olla.
Aikuisten kohdalla poikkesin sen verran, että höyrytin lihapullien taginepadassa
naurista ja porkkanaa
Innostuin vieraiden lähdettyä kokeilemaan Marttojen piiraspohjaa ja uutta vaahtopursotinta.
Kokosin siis puolukka-omenapiiraan, se oli yllättävän hyvää, vaikka pohjaan ei käytetty munia
eikä sokeria. Pursottimen käyttö on harjoittelua ja se näkyy lopputuloksesta, mutta seuraavalla kerralla paremmin.
Lihapullia, naurista ja porkkanaa
Lihapullat koostuivat taikinaksi näin.
800 g naudan paistijauhelihaa, 2 tl ruususuolaa, grillimaustetta, maustepippuria, kanelia, kuivattua persiljaa, 2 kananmunaa, maitoa vajaa desi ja vehnäjauhoja 3 rkl.
Sekoitetaan tasaiseksi, Ruskistetaan voi/öljyseoksessa. Haudutetaan taginepadassa 30 minuuttia 150-asteessa. Mukaan lisätään 3 dl lihalientä. Päälle viipaloidaan kypsymään pikkunauriita ja porkkanaa
Toivomusten mukaan kypsytetään liedellä perunamuusi ja pätkäspagetti.
Kermakastike syntyy haudeliemestä ja melonisalaattiakaan en unohtanut.
Puolukka-omenapiiras
Pohja Marttojen ohje
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä (rypsiöljyä käytin)
1 dl vettä
Mittaa kulhoon kuivat aineet sekoittaen. Lisää nesteet ja sekoita taikina palloksi.
Levitä tai kauli taikina irtopohjavuokaan. Kypsennä 175-asteessa noin 30 minuuttia.
Anna jäähtyä. Kostuta hedelmämehulla, käytin kahden mandariinin mehun. Mittaa 1 1/2 dl puolukoita ja lisää sokeria maun mukaan, soseuta ja levitä pohjalle. Minulla oli omenasosetta (pakastettua) jääkaapissa sulaneena, joten levitin sen puolukoiden päälle noin desin verran.
Jääkaapista keräsin vaahdotettavaksi 100 g maustamatonta philadelpia-juustoa, 1 1/2 dl turkkilaista jogurttia ja 1 dl kermaa. Makeutin vajaa desillä tomusokeria ja vatkasin vaahdoksi. Pursotin pohjan päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.