Ne ruhonosat, jotka vaativat pitkään kypsyttämistä, ovat myös maukkaita.
Haudutin härän lapaa savipadassa eli tarkemmin taginepadassa uunissa
miedolla lämmöllä pitkään. Liha kypsyi omia aikojaan lohkeilevan mureaksi.
Laitoin mukaan myös pari luullista häränhäntäpalaa, luusta liemi saa sopivaa
täyteläistä makua.
Haudutettu häränlihapata
2 kpl häränhäntäpalaa
100 g rypsiporsaan kylkiviipaleita
voita ja ruususuolaa
1 sipuli lohkoina
2 porkkanaa paloina
kokonaisia mustapippureita
3 laakerinlehteä
5 dl lihalientä, käytin luomulihakuutiopalan
lisukkeeksi esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita ja salaattia
Ota lihat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämisen aloittamista. Leikkaa lavasta kalvot pois ja pilko rasvaiset reunapalat erikseen pataan pantavaksi. Leikkaa tämän jälkeen lapa sopiviksi viipalepaloiksi.
Ruskista lihapalat voinokareessa pannulla ja mausta ruususuolalla ja nosta ne savipataan. Ruskista myös häränhäntäpalat ja nosta pataan. Kuutioi possunkylkiviipaleet ja ruskista ne kevyesti ja mausta suolalla. Siirrä pataan.
Kuori porkkanat ja sipuli lohko paloiksi. ja siirrä pataan. Kiehauta lihaliemi kuutioista ja kaada liemi lihoille.
Lisää mustapippurit ja laakerinlehdet. Kypsennä pataa aluksi 150-asteessa ja alenna tunnin päästä lämpö 120-asteeseen. Anna hautua, kunnes liha on lohkeavaa, noin kolme tuntia.
Keitä lisukkeeksi ohralisäke ja sekoita salaatti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.