sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Broileria taginepadassa

Ruoan valmistaminen taginepadassa on huolettoman helppoa.
Savipadassa kypsentäminen antaa myös oman kotoisen makunsa ruokaan.
Tänään padassa kypsyi broileria.

Broileritagine

n 900 g broilerikoipia tai rintapaloja
2 tl ruususuolaa
 2 tl inkivääriä
3-4 valkosipulinkynttä raastettuna
1 sitruunan mehu
3 rkl hunajaa
1 tl mustapippuria rouheena
2 tl kanelia
2 tl juustokuminaa
2 tl currya
3 dl kanalientä
Katkaise broilerikoivet nivelen kohdalta kahtia. Hiero niihin suola.
Sekoita kuivat ja "märät"  ainekset keskenään tasaiseksi.
Nosta broileripalat taginevuokaan.
Kaada kanaliemi ja mausteseos pataan.
Kypsennä noin 35 minuuttia 175-asteessa.
Lisukkeina tarjosin  keitettyä riisiä, höyrytettyä parsaa, 
tomaattisalaattia ja kurkkusoiroja.

3 kommenttia:

  1. Ai kuinka herkulliselta annoksesi näyttää!

    Minulla on jossain kaapinperällä se vanha soikean mallinen savipata.
    Täytyisikin kaivaa esille, siinä tulee niin hyvää ruokaa.

    Ps. oletko jo osallistunut arvontaani?

    VastaaPoista
  2. Hanne,
    Savipadassa hautuu hyvää ruokaa.

    En kai ole osallistunut, pitääpä käydä kommentoimassa osallistuminen.

    VastaaPoista
  3. Arleena, savipata on minulla paljon käytössä: Siinä tulee kuin muhevampaa.

    Meillä riisi ja broileruoka ovat suosiossa kalan ohella.

    Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.