Tästä ruoasta voin sanoa, että parasta kirjolohta mitä olen tehnyt.
Maustekuorrutus, jossa on myös limeä, sopii todella hyvin rasvaiselle lohelle.
Kermaiset ja juustoiset kuorrutteet sopivat mielestäni paremmin vaaleille kaloille.
Tämä kirjolohi oli myös kotimainen ja siksi tuore kuin vastapyydetty on.
Kirjolohta maustekuorrutuksella
kirjolohifilee (1 kpl)
Mausteseos
1 tl chiliä
1 tl inkivääriä
1 tl karkeaa ruususuolaa
1/2 isoa punasipulia pieninä kuutioina
2 rkl soijakastiketta
1 limen mehu ja kuoriraaste
2 rkl sesaminsiemeniä
Murskaa ruususuola morttelissa. Silppua sipuli pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Laita lohifilee vuokaan ja levitä pinnalle mausteseos. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
Tarjosin lohen kanssa uunissa kypsynyttä parsakaalia mausteina ruususuola ja ripaus rypsiöljyä sekä palsternakkaa maustettuna oreganolla, kanelilla ja ruususuolalla, lisäksi ripaus rypsiöljyä. Salaattia lisäsin vielä annoslautasille.
Kirjolohifilee kypsänä juuri uunista tulleena.
Nam! Palsternakka on hyvä lisuke monelle. Taisit tehdä niistä suikaleita/tikkuja...
VastaaPoistaPinaattilisukekin olisi varmaan tuohon sopinut, mutta parsakaali on mielettömän terveellistä.
Pidän palsternakasta ja kaneli sopii hyvin sen mausteeksi.
VastaaPoistaSoiroja tai tikkuja niistä leikkasin.
Pinaatti sopii myös kalalle hyvin.