tiistai 20. marraskuuta 2012

Lammas-kasviskeitto

Ostin lähiseudulla kasvatetun nuoren lampaan eli karitsan
kaulasta leikattua luullista lihaa.
Siitä valmistui tänään lammaskeitto kasviksilla höystettynä.
Hyväähän se oli eikä keittoaika ollut pitkä.
Keittämisen jälkeen luut irtosivat helposti.

Lammas-kasviskeitto


n. 800 g luullista karitsan kaulaosaa tmv
1  1/2  l vettä
2 tl suolaa, 10 rouhittua maustepippuria, 3 laakerinlehteä
1/2 purjosipulia paloina
2 keskikokoista porkkanaa paloina
2 palsternakkaa paloina
pala juuriselleriä paloina
1 keskikokoinen kukkakaali kukintoina
timjamia, yrttimausteseosta, muskottipähkinää, kanelia, persiljaa

Kiehauta lihapalat vedessä muutaman minuutin ajan. 
Kaada keitinvesi pois. Huuhtele liha nopeasti kylmällä vedellä.
Huuhtele kattila ja nosta lihat kattilaan.  Lisää kattilaan vesi,
murskatut maustepippurit, suola ja laakerinlehdet.
Keitä liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, noin 40 minuuttia.
Nosta lihat kattilasta. Lisää liemeen paloitellut  kasvikset ja keitä kypsiksi.
Poista lihasta luut, paloittele liha  ja lisää keittoon.
Mausta keitto timjamilla, yrttimausteilla, kanelilla, muskottipähkinällä.
Anna kiehua vielä viitisen minuuttia. Tarkista maku,
   ripottele keittoon tuoretta  persiljaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.