sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Mustikkapiirakka

Piirakka on syöty, mutta nyt tulee postaus
Hyvää oli, kuten aineksista voitte päätellä.
Tärkeää on saada tomusokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi.
Silloin se kantaa hyvin "raskaat" mantelijauhot.
Ohje on Tomi Björkin.

Mustikkapiirakka


120 g mantelijauhoja
100 g tomusokeria
100 g voita
3 kananmunaa
100 g mustikoita
Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen ja mantelijauhot.
Kaada voideltuun vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. 
Lisää lopuksi päälle sulaneet mustikat. (Annoin sulaa huoneenlämmössä)
Paista 175-asteessa 20 minuuttia.
Piirakka on mehevää eikä välttämättä tarvitse lisukkeita.
Jäätelö, vaniljakastike ja jogurttikermavaahto sopivat.

4 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa tuo gluteeniton piirakka!

    VastaaPoista
  2. Melody,
    Kannattaa kokeilla, simppelin hyvää.

    Yaelian,
    Maistui hyvin, mantelijauhot antavat täyteläisen maun piirakkaan.

    VastaaPoista
  3. Miksi vuoka pitää voidella, jos siinä on leivinpaperiakin?

    VastaaPoista
  4. Samaa minäkin ihmettelen kuin anonyymi :) Mulla oli varmaan kolminkertainen määrä mustikoita, eikä siltikään näytä noin mustikkaiselta :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.