keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Lohta kasviksilla - Mustaherukkakiisseli

Kotimaista uutta kasvissatoa on jo kaupoissa.
Täällä sitä on torilla niukasti ja yhdessä kojussa.
Olisin odottanut, että mehevässä maaperässä viljeltäisiin
kasviksia , jotka ilmestyisivät ensimmäisenä torille myytäviksi. 
Luulisin, että paras kate tulisi torilta kunhan tarjonta olisi monipuolista.
Isot keskusliikkeet osaavat neuvotella tuotteiden ostohinnat minimiin,
joten oma suoramyynti kannattaisi.
Tietysti markkinastrategia pitää olla kunnossa. 
Marketista ostin tänään kotimaista varhaisporkkanaa ja kesäsipulia.
Pääraaka-aine ateriaan oli kotimainen kirjolohi.

Paistetut kirjolohikuutiot kasvispedillä
Leikkaa kirjolohifilee tasakokoisiksi isohkoiksi kuutioiksi.
Mausta suolalla ja mustapippurilla
Paista voi/rypsiöljyseoksessa kypsäksi.
Paista nahkapuoli ensin kuumalla pannulla, jotta nahka kypsyy rapeaksi.
Kypsennä pannulla rypsiöljyssä halkaistut varhaisporkkanat,
silputtu kesäsipuli varsineen ja pilkottua keltaista ja punaista  suippopaprikaa.
Mausta suolalla, kuivatulla basilikalla ja ripauksella hunajaa.
Kypsennä pakasteherneet nopeasti kiehuvassa vedessä.
Kokoa annos. Lisää mukaan  kurkkusalaattia.

Avomaakurkkusalaatti
3 isoa avomaakurkkua pestyinä ja viipaloituna
2 rkl omenaviinietikkaa
3 rkl tuoretta tilliä silputtuna
1 tl suolaa ja ripaus sokeria.
Laita kurkkuviipaleet suoraan purkkiin ja lisää tilli, suola ja sokeri
täytön aikana vähitellen. Lisää lopuksi etikka.
Hölskyttele purkkia jotta ainekset sekoittuvat hyvin.
Laita jääkaappiin. Valmista on seuraavana päivänä.  

Mustaherukkakiisseli
1/2 l vettä, 4 dl mustaherukoita, 1 dl fariinisokeria, 2 rkl perunajauhoja
Laita jäiset mustaherukat kattilaan, lisää vesi. Anna kiehahtaa ja
jatka kiehuttamista noin 8 minuuttia. Jätä marjat kiisseliin.
Mausta fariinisokerilla. Suurusta vesitilkkaan liotetulla perunajauholla.
Tarjosin riisihiutalepuuron kera., mutta sellaisenaankin sopii syödä.

4 kommenttia:

  1. Tuo avomaakurkkusalaatti näyttää niin tuoreelta, että pitääpäs kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Se oli hyvä vastine sille iänikuiselle kurkulle.

    VastaaPoista
  3. Herkullista ja tuo kiisseli, heti tänne, rupesi tekemään niin mieli. Onneksi niitä kohta taas tai siis kahden kuukauden päästä ssa herukoitakin..

    VastaaPoista
  4. Mustaviinimarjoista tulee täyteläinen kiisseli varsinkin kun jätää marjat mukaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.