torstai 20. kesäkuuta 2013

Makkarakaalipata

Vielä ei ole kesän juhlapäivä, joten sopiihan että
herkutellaan arkiruoalla kuin olisi jo juhlapäivä.
Minulle tuli tänään juhlava olo, kun nautin tätä kaalipataa.
Miten voi yksinkertaisesta tulla kuin juhlaruokaa.
Maku lopulta ratkaisee aina. Tänään raaka-aineet synkkasivat keskenään,
vaikka mitään mahdottoman erikoisia eivät olleetkaan.

Makkara-kaalipata
1  (n 600-700 g) varhaiskaali
2 sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 porkkanaa lantteina
1 vihreä omena kuutioina
rypsiöljyä ja voita
tilkka vettä
ruususuolaa, mustapippuria, timjamia, rosmariinia
20 cm:n pala Atrian herkkulenkkiä kuutioituna
annoksille säilöttyä avomaankurkkua ja persiljaa

Pilko kaali suikaleiksi. Silppua sipulit, kuori ja leikkaa porkkanat lanteiksi.
Kuumenna voi ja rypsiöljy kattilassa.
Kuullota hetki sipulisilppua. Lisää mausteet, porkkanalantit ja kaali.
Kuullota keskilämmöllä hetki. Lisää omenakuutiot ja vesitilkka. 
Anna kypsyä pienellä lämmöllä välillä sekoittaen. 
Kuutioi makkara ja ruskista kuutiot rypsiöljytilkassa.
Lisää makkarat kattilaan aivan loppuvaiheessa. 
Nostele ruoka lautasille, lisää avomaankurkkuja mukaan.
*
Huomenna vietämme Juhannusta meren rannalla. 
Jääkaapissa on hyytymässä mansikka-raparperijuustokakku.
Vien sen mukanani huvilalle, mutta sitä ennen postaan ohjeen tänne.
Pyöräytän ennen lähtöä mukaan vielä hedelmäisen salaatin.

2 kommenttia:

  1. Kaali on yksi suosikkivihanneksistani. Siitä saa niin maittavat sapuskat.

    Aurinkoista ja taianomaista juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Varhaiskaali sopii laitettavaksi moneen kokoonpanoon.
    Tykkään myös.

    Mukavaa Juhannuksen jatkoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.