perjantai 7. kesäkuuta 2013

Uunisiikaa

Kävin aamulla torilla. Vihanneskojuja oli tasan yksi.
Sielltä ostin ensimmäiset, lähialueella eli Lohtajalla, kasvatetut varhaisperunat.
Suomalaisten ja ruotsalaisten varhaisperunoiden maussa ei ole eroja, molemmat maistuvat hyviltä.
Poikkesin myös kalakojulla, josta ostin kalastajan vastapyydettyä
keskikokoista siikaa. Ne valmistin kokonaisena uunissa paistaen.

Täytetty uunisiika
Uudet perunat ja salaatti
2 keskikokoista siikaa perattuna n 600 g
Pyyhkäise siiat serlalla. Laita ne voideltuun uunivuokaan.
Sekoita keskenään 3 tl ruususuolaa ja 2 tl kuivattua tilliä.
Levitä seos kalojen sisälle. Silppua yksi kevätsipuli varsineen ja
työnnä silppu kalojen sisälle. Viipaloi sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja 
täytä viipaleet kalojen sisälle. Lopuksi nostele mukaan muutama nokare voita.
Kypsennä kalat 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kala on kypsää, kun evät irtoavat pienestä kosketuksesta.
Irrota nahka ja perkaa kala lautasille.
Revi muutama keräsalaatin lehti, huuhdo ja kuivaa.
Levitä laakealle vadille. Viipaloi mukaan tomaattia. Pilko tomaatille kesäsipulia ja 
tomaattikuutioita. Leikkaa mukaan kurkkua puolikuuviipaleina.
Ripottele päälle hyvää oliiviöljyä sekä sormisuolaa ja sokeria. 
Sulata voita ja kaada annoksien perunoiden päälle.
Jälkkäriksi leivoin raparperipiirakan, sen postaan myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.