lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kasvismunakas * Creme brulee mansikoilla ja vadelmilla

Kasvismunakas on kuin kevyt pizza.
Helteisenä päivänä munakas on juuri sopiva ruoka,
se valmistuu kädenkäänteessä, ei tarvitse pitkään  hikoilla keittiössä.
Creme bruleen toteutin eilisen jälkeen jo tänään.
Aloitin omassa keittiössä sen tekemisen, mutta sokerikuorrutuksen
viimeistelin vieraassa keittiössä. Uunin grillivastuksen alla se ei ihan onnistunut.
Haluttu pinnan rapeus jäi puuttumaan. 
Tämä creme brulee oli myös kevyempi versio eli se syntyi täysmaitoon ei kermaan.
Ostin ensimmäiset suomalaiset mansikat ja niiden takia päädyin juuri tähän jälkiruokaan.
Lisänä oli vielä pakasteesta sulatettuja vadelmia.

Kasvismunakas
2 munaa, 5 rkl rasvatonta maitoa, ripaus suolaa
rypsiöljyä, 5 lipstikan lehteä lehtiosiot eroteltuina,
pari rakuunan lehteä, kesäkurpitsaa 10 senttiä puolikasviipaleina,
4 rkl ruohosipulia silputtuna, kirsikkatomaatteja paloiteltuna,
valkosipulinkynsi murskattuna, ripaus hyvää oliiviöljyä,
Koskenlaskijajuustoa  suikaleina ja lopuksi persiljasilppua.
Lisää pannulle kuumennetuun  öljyyn lipstikka ja rakuuna. Anna tiristä hetki.
Sen jälkeen kaada pannulle munamassa ja lisää pinnalle  muut ainekset.
Kypsennä keskilämmöllä, kunnes  munakas on läpikotaisin kypsää.

Creme brulee mansikoilla ja vadelmilla (6 annosta)
6 dl täysmaitoa
6 rkl sokeria
3 tl maissitärkkelystä
6 kananmunan keltuaista
rkl vaniljasokeria
4 rkl ruokokidesokeria
Kuumenna maito, sokeri ja maissitärkkelys kattilassa.
Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri.
Kaada maitoseos keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen.
Kaada seos uunivuokaan (tai erillisisiin vuokiin) 
Laita kulho syvälle uunipannulle ja kaada pannulle vettä, että se ulottuu kulhon puoliväliin.
Paista uunin alaosassa 125-asteessa  noin 45-60 minuuttia.
Vanukas  on valmis kun se on hyytynyt, mutta ei kova.
Anna seistä jääkaapissa vähintään  2 tuntia.
Ripottele ruokosokeri vuoan päälle ja ruskista uunin yläosassa grillivastuksen alla
3-4 minuuttia uunin luukku hieman avoinna.
Tarjoa esim marjojen kera.

2 kommenttia:

  1. Ajattelinkin tuon eilisen postauksesi jälkeen, että varmaan kohta saadaan tuo creme bruleen resepti;) - ja kiva, että vähän kevyempänä versiona. Tuota on kyllä pakko kokeilla - on se niin herkkua! Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Maku oli hyvä, vaikka sokerikuorrutus ei rapsahdellutkaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.