sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Salaattia, savulohta, sieniä, mozzarellatomaatteja, lehtipihvit, mansikkajäätelöä

Tänään syötiin porukalla  kaikkea kesään kuuluvaa.
Tosin alkuruokien jälkeen unohdin kameran
eikä pääruoasta tullut kuvan kuvaa.
Lehtipihvit kermakastikkeella ja uudet perunat voi kuitenkin
jokainen kuvitella miltä ne näyttävät. 
Alkuruokakattaus lautasineen on saarekkeella. Pöydässä  vain pääruokalautaset
Jälkiruoka ehti valokuvattavaksi.

Punavihreäsalaatti
Pehmeää friseetä, salaattimixiä, kurkkukuutioita, paprikakuutioita, kevätsipulia,
mansikoita ja oliiviöljy-omenaviinietikkakastike.
Pihvitomaattia ja mozarellakiekkoja, sormisuolaa ja mustapippuria.
Jumboherkkusieniä voissa paistettuna, mausteena vain sormisuolaa.
Kylmäsavulohta ja persiljaa.
Kastike ranskankermaa notkistettuna turkkilaisella jogurtilla, mausteina
mustapippuria, suolaa, paprikaa ja chiliä.

Pääruokana naudan ulkofileestä leikatut ohuet lehtipihvit.
Paistettu rypsiöljy/voiseoksessa puoliminuuttia/per puoli,
mausteena sormisuola ja mustapippuri.
Kastike paistopannulla  kokoonkiehautettu kerma. Hyvää oli. 
*
Itsetehty mansikkajäätelö  suklaakinuskilla
300 g mansikoita ja 1/2 dl hillosokeria
2 dl kookosmaitoa
3 tl vaniljasokeria
3 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
1/2 dl glukoosisiirappia
1 dl kuohukermaa
Puhdista ja paloittele mansikat. Laita ne kattilaan .
Lisää hillosokeri ja kookosmaito sekä vaniljasokeri.
Kiehauta seos ja keitä hiljalleen 5-6 minuuttia. Soseuta tasaiseksi.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
Vaahdota kerma löyhäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahdon
joukkoon mansikkaseos. Nostele joukkoon kermavaahto.
Kaada jäätelömassa pakastusta kestäviin kuppeihin.
Anna jäätyä pakasteessa vähintään 6 tuntia.
Suklaakinuski
100 g suklaata
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
Mittaa kattilaan paloiteltu suklaa, kerma ja fariinisokeri.
Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen viitisen minuuttia,
kunnes kastike on kinuskimaisen paksua.
Nosta jäätelöt huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Koristele kookoslastuilla ja marjoilla, valitettavasti unohdin koristelun,
ja suklaakastikkeella. Jäätelö oli kastikkeineen hyvää.
Ohje on Evita-lehdestä. Olen mukaillut ohjetta, raparperi on vaihtunut mansikoiksi.
ja kookoskerma kookosmaidoksi.
 

4 kommenttia:

  1. Ihana kattaus, mahtavat kuvat.

    Pitäisikin kokeilla noita herkkusieniä ihan vain noin paistettuna tai grillattuna parilalla.

    Itse tehty jäätelö kuulostaa jo viitseliäältä: Me nautimme jälkkäriksi homejuustoja rypäleillä. Ajat ovat muuttuneet, sillä viinirypäleitä, etenkään hyviä ei ole aina saanut Suomesta ympäri vuoden hyviä. Ja kun luen kerta kaikki terveyskirjat ja taas on menossa yksi tutkijan kirja, niin ei niitä viinirypäleitä ole suotta kautta aikain sairaille kannettu: Samat terveysvaikutukset kuin punaviinissä, mutta ei tule nautittua koskaan yli;)

    VastaaPoista
  2. Oletpas ahkeroinut. Tuota jäätelöä voisi kokeilla tehdä, näyttää onnistuvan ilman jäätelökonetta.

    VastaaPoista
  3. Oioioi .... ihan mahottoman herkullisen näköistä ja kuuloista :)

    VastaaPoista
  4. Leena Lumi,
    Kiitos. Herkkusienissä on niin mieto maku, että mielestäni parhaimmalta niiden maku maistuu ilman voimakkaita mausteita, voi ja suola riittää.
    Innostuin jäätelön tekemisestä ja se olikin ihan helppoa ja yksinkertaista, ei mitään sekoituksia pakastin hoiti hyytymisen.

    annekatariina,
    Helppoa oli, glukoosisiirappi on onnistumisen salaisuus.

    d-malli,
    Kiitos, sitä se oli.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.