sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tomaattipiiras

Lueskelin Iltasanomia ipadilta ja pysähdyin Sikken kohdalla.
Kävin Sikken blogissa ja löysin hyvältä kuulostavan tomaattipiirasohjeen.
Tuumasta toimeen eli kauppaan, voita piti hakea. Kaikki muu löytyi kotoa.

Tomaattipiiras
125 g jääkylmää voita raastettuna
Laita voi hetkeksi pakastimeen, on helpompi raastaa.
noin 4 dl vehnäjauhoja (käytin osan täysjyvää ja loput tavallista)
ripaus suolaa
3 rkl vettä ja 1 kananmuna
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Sekoita vesi ja muna.
Sekoita muruseokseen suola ja munaseos. Kääri taikina kelmuun,
laita jääkaappiin noin 1/2-2 tunniksi.
Kauli taikina leivinpaperien välissä vuokaan sopivaksi.
Painele taikina papereineen vuokaan. Reunoille ei tarvitse jättää
taikinaa tuota määrää kuin olen jättänyt, puolisen senttiä riittää.
Pistele taikina haarukalla paperin läpi.  Paista 180-asteessa 10 minuuttia.
Poista päällimäinen paperi ja paista 5 minuuttia.
Sivele piiraspohjalle 2 rkl Dijon hunajasinappia.
Viipaloi päälle kerros gruyerejuustoa.
Seuraavaksi lisää tomaattiviipaleet
Mausta - rosmariini, timjami, basilika, sokeri, mustapippuri, suola.
Lisäsin vielä tuoreen rakuunalehden jokaiselle viipaleelle.
Paista 150-asteessa noin 1,5 tuntia.

4 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa todella herkulliselta, pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Heh, sattumoisin postasin juuri saman piirakan! Tämä oli valtavan hyvää, meillä nuoriso oli ihan fiiliksissä, kun eilen illalla tarjosin tätä.

    VastaaPoista
  3. Näistä ohjeista saa myös pieniä vihjeitä. Kuinka en ole muistanutkaan, että juuston voi laittaa tomaatin allekin eikä vain päälle. Juuri irrottelin myös rakuunan lehdet ostamastani rakuunakukkapurkista. Niitä laitankin nyt vihjeesi mukaan seuraavaan tomaattipaistokseen kuvasi mukaan :)

    VastaaPoista
  4. Veera,
    Kannattaa kokeilla.

    Katriina,
    Kävin blogissasi ja huomasin, että olimme olleet keittiössä samoissa puuhissa.

    mm,
    Tämä ohje on hyvä, kaulitsin vain hiukan suuren pohjan ja reunoista tuli vähän korkeat. Rapea kuori oli kuitenkin syötävän hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.