torstai 6. kesäkuuta 2013

Vuohenjuusto-broilericurry, hunajaporkkanat, uuniselleriä ja kirsikkatomaatteja

Kehittelin tänään vaalean broilericurryn.
Se onnistui yli odotusten, vuohenjuusto sopii hyvin broilerille.
Erikoismaininta vielä sitruunasta, raastettu kuori ja sitruunan mehu
raikastivat sopivasti lopputuloksen. 
 Hyvä valinta olivat myös juurekset, porkkana ja selleri. 
Kirsikkatomaatit olivat hieman karvaita, mutta maustoin ne  ja
kypsensin  uunissa. Kypsentäminen pyöristi tomaatin maun sopivaksi

Vuohenjuusto-broilericyrry
Hunajaporkkanat
Juuriselleri ja kirsikkatomaatit uunissa kypsyttäen
Keitetty riisi
300 g broilerin fileesuikaleita naturel
1 tl ruususuolaa, ripaukset chilipippuria, 1 tl currya,
2 tl raastettua sitruunankuorta ja 2 tl puristettua sitruunamehua
tilkka rypsiöljyä
Laita fileet matalaan kulhoon ja mausta ne. Anna vetäytyä 15 minuuttia.
Kastikkeeseen
2 dl vettä, 1 1/2 rkl ohrakasta, 1/2 prk pehmeää vuohenjuustoa,
 paprikaa ja  ripaus sokeria

2 iso porkkanaa (kuorittuina) ja  tikkuina
juoksevaa hunajaa ja tuoretta rakuunaa
pala juuriselleriä kuorittuna ja ohuina paloina
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja puolitettuna
Levitä selleripalat ja kirsikkatomaatit uunivatiin.
Pirskottele pinnalle rypsiöljyä. 
Mausta kirsikkatomaatit ripauksella suolaa, sokeria, mustapippuria,
raasta pinnalle pieni valkosipulinkynsi.
Sellerille lisäsin vain ripauksen suolaa.
Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Laita porkkanat  kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.
Keitä keskilämmöllä al denteksi. Valuta ja mausta juoksevalla hunajalla
ja tuoreella rakuunasilpulla. Jätä kattilaan kannen alle odottamaan.
Säästä porkkanan keitinliemi ja kypsennä siinä pitkäjyväinen riisi.

Ruskista maustetut broilerifileet pannulla rypsiöljytilkassa muutama minuutti.
Lisää pannulle vettä ja suurusta ohrakkaalla
Lisää pehmeää vuohenjuustoa ja anna sen sulaa. Ripauta paprikaa ja hieman sokeria.
Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.