keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Avokado-mozzarellasalaatti

Kesä on parasta salaattiaikaa. Nyt saa hyvin kotimaisia raaka-aineita,
tomaatit maistuvat makeilta ja paprikakin on jo kotimaista.
Taas  valmistin ateriasalaatin, se johtuu avokadoista, kypsät avokadot on 
syötävä nopeasti ja samoin monet hedelmien kohdalla.
Oikeastaan sain kimmokkeen eräistä juhlista, joissa oli tarjolla
kolmea erilaista salaattia. Valitettavasti salaateista en enää tunnistanut 
raaka-aineita, nestemäisen kastikkeen uuvuttamat raaka-aineet olivat 
uponneet nesteeseen kohtalokkain seurauksin. Ainostaan mozzarellapallot erotin.
Niinpä päätin postata salaatista ja kerron kuinka kokoan salaatin.
Salaatti onnistuu parhaiten, kun se tehdään juuri ennen ruokailua.
Toivottavaa on, jos salaatti on ruokailun päätyttyä syöty loppuun.
Sillä kovin pitkää säilytystä se ei kestä freesinä, kyse on tunneista.

Avokado-mozzarellasalaatti 
Aloitan ensin "pohjatyöllä".  Laitan salaattikuivaimen koriin salaatit.
  Tässä salaatissa revin pehmeän friseesalaatin puolikkaan,
 suomalaista salaattisekoitusta -  paksoi, japanin sinappi, kirjorevonhäntä - ,  huuhdoin ja linkosin kuivaksi.
Levitin salaatin laakealle vadille. Kuutioin pinnalle huuhdellun kurkunpuolikkaan ja
silppusin yhden kesäsipulin varsineen huuhdeltuna.
Nyt on kastikkeen vuoro ja sen ainekset ripottelin salaatille. Ensin neitsytoliiviöljyä 3 rkl,
seuraavaksi  Maldon sormisuolaa n 2 tl, ripaus ruokosokeria ja viimeisenä
pienen makean appelsiinipuolikkaan mehu. Sekoitin haarukalla kevyesti salaatin.
 Seuraavana kasataan salaatin pinnalle  jäävät raaka-aineet.
Pestyn ison tomaatin lohkoin ja poistin kovat kannan, ripautin hieman sokeria. Tomaatti pääsi reunoille.
Avokadot (2 kpl) halkaisin, poistin siemenen ja viilsin hedelmälihan kuutioiksi ja puristin
pinnalle sitruunamehua. Kuutiot katosivat salaatin uumeniin ja pinnalle.
Seuraavaksi lisäsin 125 g mozzarellaa kuutioina.
Yksi persikka oli jäänyt hedelmävadille. Lohkoin sen ja sujautin  mukaan
salaatin pinnalle. Ihan viimeisenä ripottelin päälle persiljaa silputtuna.
Söimme kahdestaan salaatin, jäljelle jäi pieni annos, jonka juuri söin ruisnäkkärin kera.
Tämä versio tällä kertaa, seuraavalla kerralla taas jotain muuta.
 

5 kommenttia:

  1. Arleena, aion tehdä just sun ohjeen mukaan, sillä tällaiset ovat 'mun juttuja'. Kun koko suvi grillataan haluan oheen vaihtelua salaatteihin ja nyt pyöritän noin viittä erilaista. Ja tosiaankin: Salaattipäivä silloin tällöin on mahtavaa. Miehen urheiluharrastus, kilpailu suorastaan, vaatii vain nykyään tuhdimpaa kuin salaatin. Ennen meillä oli kerran viikossa salaattipäivä.

    Mun on tosiaankin aika kokeilla avokadoa, sillä kohta teen kirjan avokadoresepteistä;)

    VastaaPoista
  2. PS. Ja olen hulluna mozzarellaan;)

    VastaaPoista
  3. Hyvä salaattiohje. Ja sopivaa keskikesän juhlaan.

    VastaaPoista
  4. Leena Lumi,
    Mukava kuulla. Avokadokirja olisi kiva juttu. Niistä ei ole varmasti vielä kovin runsaasti eri versioita.

    annekatariina,
    Salaatissa on aina tärkeää myös ulkonäkö ja se ensivaikutelma. Se jopa vaikuttaa makuunkin.

    VastaaPoista
  5. Thank you, I've recently been searching for info about this subject for
    a long time and yours is the greatest I've came upon till now.
    However, what in regards to the bottom line? Are you positive in regards to the supply?


    Feel free to surf to my web site 24 Hour Plumbing Service Fort Pierce

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.