perjantai 1. heinäkuuta 2011

Merilohta salaatilla

Torin kalakojusta ostin lohta. Hellepäivän aterian halusin valmistaa mahdollisimman nopeasti. Siihen sopii kala, nyt lohi, pannulla paistaen. Kuten tiedätte salaatissa ei kulu aikaa paljonkaan. Siis helppoa, mutta erittäin hyvää. Sanoisin että yksinkertainen ruoka on parasta. Niin ja höyrytin muutaman varhaisporkkanan mikrossa.

Merilohta pannulla paistaen
Vuohenjuustosalaatti
Höyrytetyt varhaisporkkanat

Pyyhi lohi talouspaperilla. Leikkaa fileestä annospalat. Kuumenna pannulla rypsiöljytilkka. Paista merilohi ensin nahkapuolelta ja mausta fileepuolelta merisuolalla ja musta/valkopippurisekoituksella. Käännä lohi ja kypsenna, kunnes lohi on kypsää, mutta ei ylikypsän lohkeilevaa.
Pese ja höyrytä porkkanasuikaleet, Ripottele porkkanoille rypsiöljyä, suolaa ja sokeria ennen höyryttämistä.

Vuohenjuustosalaatissa on rapeaa friseesalaattia, varhaissipulia varsineen, tomaattia, kurkkua, retiisiä, vuohenjuustoa. Kastike öljy-sitruuna maustettuna mustapippurilla ja ripauksella sokeria.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa ruokaa, kala on yksi minun herkuista.

    VastaaPoista
  2. Askartelin itte,
    Minusta lohi on parasta pannulla paistaen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.