sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Entrecotee munakoiso-salaattipedillä

Tänään oli oikein sopivaa, että ruokakaupatkin olivat avoinna. Reissun jälkeen kaapit ovat aika tyhjiä, joten nyt oli kauppaan asiaa. Muutoin en käy ostoksilla sunnuntaisin, ehdin ostaa arkena kaiken tarpeellisen oikein hyvin. Ostamisestakin on hyvä pitää edes yksi päivä vapaata viikossa, tosin niitä tulee kyllä enemmän. Keskimäärin ruokaostoksia tehdään 3-4 kertaa viikossa.
Stockmanin Herkussa oli entrecotee erikoishinnalla 15,90 kilo, joten en empinyt ostin pihvit. Kauniin väriset hieman raidalliset vaaleahkon lilat munakoisot olivat freesin näköisiä, joten niitä myös kannatti ostaa.

Entrecotee munakoiso-salaattipedillä
Aivan ensimmäiseksi  otin pihvit huoneenlämpöön. Sipaisin niille hieman rypsiöljyä ja maustoin suolaa, mustapippuria, chiliä ja paprikaa. Jätin ne odottamaan.
Pesin munakoison ja viipaloin noin sentin kiekoiksi. Ripottelin pinnalle suolaa ja jätin hetkeksi odottamaan.
Kokosin salaatiksi pehmeälehtistä friseesalaattia ja salanovaa, mukaan  kesäpunasipulia, kurkkua, tomaattia ja omenaa. Kastike oliiviöljy/balsamico.
Kuivasin munakoisokiekot ja kypsenin ne sesamöljyssä pannulla. Raastoin munakoisoviipaleille valkosipulia.
Lopuksi paistoin pihvit kypsiksi.
Annostelin salaatin ja munakoisoviipaleet lautasille pediksi ja ripottelin pinnalle persiljaa.
Viimeisenä pihvit salaatille ja syömään.  Valkosipulilla maustettu munakoiso oli nappivalinta entrecotepihveille.

Mansikoita ja jäätelöä
Eikä tämä herkuttelu tähän vielä päättynyt. Ostin myös mansikkalitran. Se nautittiin hyvin perinteisesti.
Kermajäätelöä, mansikoita ja vanilijalla maustettua kermavaahtoa. Mausteeksi sopi vielä suklaabasilika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.