Vuohenjuustosalaatti
Huuhtele ja kuivaa salaatit. Revi käsin sopiviksi paloiksi. Tämä on aina ensimmäinen vaihe salaattien valmistuksessa. Salaattiin voi valita useampia lajeja. Yleensä käytän yhtä tai kahta lajikettaTässä salaatissa on pehmeää friseesalaattia. Käytän tätä salaattia eniten. Salanova on toinen usein käyttämäni.
Seuraavaksi sekoitan salaattiin kastikkeen. Annostelen juuri sopivan määrän joka kerta. Nyt sekoitin perinteisen vinaigretten, neitsytoliiviöljyä 2/3, vaaleaa balsamicoa 1/3, ruususuolaa (sitä käytän lähes aina, vaikka en erikseen aina sitä mainitse), ripaus sokeria ja rouhaisu mustapippuria. Sekoitetaan sakenevaksi.
Seuraavana on vuorossa silputtu kevätsipuli, viipaloidut retiisit ja kurkkuviipalepuolikkaat. Ne lisätään salaattiin ja päälle ripotellaan juuri valmistettu kastike. Sekoitetaan kevyesti. Salaatti nostetaan varsinaiseen tarjouluvatiin.
Lopuksi salaatille viipaloidaan tomaattia ja pieniä vuohenjuustokiekkoja. Vihon viimeiseksi pirskotellaan pinnalle tummaa balsamicoa, joka sopii erittäin hyvin vuohenjuustolle.
Persikka-leipäjuustosalaatti
Tässä salaatissa on huuhdeltua ja revittyä pehmeää friseesalaattia ja salanovaa. Kastikkeeksi on sekoitettu neitsytoliiviöljyä 1/2 ja puristettua sitruunaa 1/2, ripaus sokeria. Tämäkin kastike sekoitetaan sakenevaksi ja lisätään salaattiin. Salaatti nostetaan tässä vaiheessa laakealle tarjoiluvadille. Juustohöylällä viipaloidaan kesäkurpitsaa mukaan kevyesti sekoittaen. Pestyt persikat lohkotaan ja lisätään salaatille. Lopuksi lisätään kuutioitua leipäjuustoa.
Kesäkurpitsa sopii salaattiin erinomaisesti. Juuri nyt kaupoissa on suomalaista kesäkurpitsaa.
Persikoiden tulee olla meheviä ja kypsiä, niiden tehtävä on tuoda mehukasta makua salaattiannokseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.