tiistai 12. heinäkuuta 2011

Tomaatti-kesäkurpitsakeitto Mansikkamousse

Suomalaiset tomaatit ovat nyt parhaimmillaan. Tänään ne olivat myös edullisia, marketissa vain 0,99 euroa kilo. Ostin myös broilerifileitä ajatellen, että keitän huomenna tomaattikeittoa ja tänään broilerille tomaattisalaattia. Mutta toisin kävi. Laitoin broilerin marinoitumaan huomiseksi ja keittoa tänään.  Lisäsin keittoon vielä suomalaista kesäkurpitsaa.
Mansikoita pitää nyt syödä joka päivä, pian on aika, että niitä löytyy vain pakasteesta.  Mansikkamoussea en ole ennen tehnytkään, nyt oli sopiva aika. Käytin lakkalikööriä, kun sitä sattui olemaan. Lapsiperheissä voi  käyttää esimerkiksi puristettua appelsiinimehua.

Tomaatti-kesäkurpitsakeitto
750 g tomaatteja
1 varhaissipuli
2 valkosipulinkynttä (isoja)
rypsiöljyä
3/4  kesäkurpitsaa
1/2 l  kasvisliientä
3 rkl tomaattipyrettä
1 rkl tuoretta basilikaa silppuna
1 tl sokeria
mustapippuria, suolaa
päälle vuohenjuustokuutioita
Kalttaa tomaatit eli leikkaa ristiviilto ja käytä kiehuvassa vedessä. Kuori lähtee helposti vetämällä. Kuutioi tomaatit. Suikaloi sipuli ja pilko valkosipulit.  Kuullota sipulit rypsiöljyssä pannulla. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa. Lisää kesäkurpitsa pannulle. Kaada sipulit ja kesäkurpitsa kattilaan, lisää mukaan tomaattikuutiot ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan kasvisliemi ja tomaattipyree. Anna hiehua noin 15 minuuttia. Soseuta ja mausta. Anna kiehahtaa. Tarkista maku.  Lisää annoslautasille vuohenjuustokuutioita.

Mansikkamousse
Viipaloi 1/2 litraa mansikoita. Vatkaa desi kermaa vaahdoksi. Raasta kermavaahtoon appelsiinin kuori. Sekoita mukaan Valion turkkilaista jogurttia 1 desi , vaniljasokeria ja 2 rkl lakkalikööriä tai muuta vastaavaa.
Sekoita tasaiseksi. Lado kerroksittain annoslaseihin kermajogurttia ja viipaloituja mansikoita. Nosta pinnalle muutama mansikkalohko ja suklaa- tai tavallisen basilikan lehtiä. Nosta noin pariksi tunniksi jääkaappiin ennen nauttimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.