Porkkana-kukkakaalikeitto
2 isohkoa porkkanaa1 kukkakaali (keskikokoa)
1 iso varhaissipuli
2 rkl sesamöljyä (tai vastaavaa)
6 dl kasvislientä fondipalasta
ripaus muskottipähkinää, paprikaa, suolaa
2 rkl ohrakasta
loraus kuohukermaa
Huuhtele kasvikset. Pilko porkkanat ja kukkakaali sekä viipaloi sipuli. Kuumenna sesamöljy pannulla ja kuullota kasviksia siinä hetki. Kiehauta kasvisliemi ja lisää kasvikset porisemaan. Ota muutama kukkakaalilohko erikseen ja soseuta keitto. Lisää kukkakaalikukinnot ja mausta keitto. Suurusta ohrakkaalla. Lisää kermaa harkintasi mukaan. Anna kiehua 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja lisää jos jotain keitto vielä tarvitsee.
Nostele annoksien päälle yrttejä, persiljaa, pikkubasilikaa, ananassalviaa esimerkiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.