maanantai 4. heinäkuuta 2011

Porkkana-kukkakaalikeitto

Nyt on taas aika ottaa hieman kevyemmin ruuan suhteen. Lähikaupasta kipaisin hakemassa kotimaista porkkanaa ja kukkakaalta. Molemmat tämän kesän satoa. Varhaissipulia minulla jo olikin. Ja sitten vain keitto porisemaan.

Porkkana-kukkakaalikeitto
2 isohkoa porkkanaa
1 kukkakaali (keskikokoa)
1 iso varhaissipuli
2 rkl sesamöljyä (tai vastaavaa)
6 dl kasvislientä fondipalasta
ripaus muskottipähkinää, paprikaa, suolaa
2 rkl ohrakasta
loraus kuohukermaa
Huuhtele kasvikset. Pilko porkkanat ja kukkakaali sekä viipaloi sipuli. Kuumenna sesamöljy pannulla ja kuullota kasviksia siinä hetki. Kiehauta kasvisliemi ja lisää kasvikset porisemaan. Ota muutama kukkakaalilohko erikseen ja soseuta keitto. Lisää kukkakaalikukinnot ja mausta keitto. Suurusta ohrakkaalla. Lisää kermaa harkintasi mukaan. Anna kiehua 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja lisää jos jotain keitto vielä tarvitsee.
Nostele annoksien päälle yrttejä, persiljaa, pikkubasilikaa, ananassalviaa esimerkiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.