perjantai 15. heinäkuuta 2011

Punajuuripaistos

Punajuuriruuat ovat niin maistuvia. Tänään inspiroin niistä paistoksen, kun kaapeista löytyi sopivasti kaikki tarpeellinen. Lantusta kypsensin lastuja. Tähän mennessä kaikki kasvisruokaa, kun vielä lisään salaattia mukaan. Sitten repsahti, ei se mikään mielenhäiriö ollut, kun kaupan hyllyltä sujautin ostoskoriin Wilhelmin. Ja vielä sitä kuuminta lajia hot chorizo.  Jos joku ei tykkää Wilhelmistä, ei sitä ole pakko ottaa. Olipa mukava syödä tulista makkaraa vaihteeksi.

Punajuuripaistos  
Lanttulastut
Tuliset chorizot
 
Punajuuripaistos (3 annosta)
5 varhaispunajuurta
2 kevätpunasipulia
1 varhaissipuli
1 appelsiinin mehu
60 g sinihomejuustoa
1 dl kermaa
mustapippuria, meiramia ja ripaus suolaa
Keitä pestyt punajuuret lähes kypsiksi. Kuori ja suikaloi ne. Suikaloi sipulit.  Sekoita voideltuun vuokaan  punajuuri ja sipulit, murusta joukkoon sinihomejuusto. Ripota mukaan mausteet. Purista mukaan appelsiinimehu. Sekoita. Lisää kerma. Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Lanttulastut
Kuori pieni lanttu. Leikkaa se lastuiksi. Paahda lastut sesamöljyssä pannulla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kuvassa versio ilman chorizoa.
Chorizot sopii kypsentää uunissa samalla punajuuripaistoksen kanssa.

Mustikkasmoothie

Tulisen ruuan jälkeen suosittelen kylmää ja raikasta mustikkasmoothieta.. Sekoita tehosekoittajalla mustikkaa ja rasvatonta piimää. Nauti.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.