sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Possun ulkofilepihvit kermakastikkeella ja uunijuurekset

Tänään klassiset porsaan ulkofileepihvit pannulla paistaen, ne voi  kypsentää myös grillissä. Unohdin marinoida ne, joten suosiolla paistoin pannulla. Olen sitä mieltä, että lihan grillaaminen onnistuu paremmin marinoituna.
Varhaisperunat kypsensin uunissa ja hyvin onnistuivat. Tulipa todistetuksi, että ei se uuni perunoiden makua tärvää. Mukaan laitoin vielä varhaissipulia ja -porkkanoita.
Tänään kokonaisuus oli hyvä, mutta kermakastike taisi kruunata lopputuloksen. Se nimittäin sopii sekä pihville että uuniperunoille. Muistin syödessä vanhan mainoslauseen - Kerman kera siitä saa kaksinverroin parempaa.   Kerrankin mainos pitää paikkansa, ilman kermaa kastike olisi jäänyt huomaamattomaksi. Nautiskellessani  nousivat mieleeni myös lääkäri Antti Heikkilän mielipiteet. Olen niistä samaa mieltä. 

Possun ulkofileepihvit
Kermakastike
Uunijuurekset


Ota pihvit huoneen lämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Ellei lihamestari ole nuijinut pihvejä, nuiji ne tasapaksuiksi. Sivelin pihvit sesamöljyllä. Maustoin musta/valkopippuriseoksella myllystä rouhaisten.  Kuumensin pannulla sesamöljyä ja voinokareen  sopivaksi. Paistoin kaksi pihviä kerrallaan molemmin puolin. Kääntämisen hetkellä lisäsin pihveille suolaa. Paistoaika noin 2 minuuttia per puoli ja lieden lämpö seiskalla (korkein numero on 9).  Käärin kypsät pihvit folioon odottamaan. Huuhtelin pannun paistoliemen kastikepohjaksi.
Kastike: Kiehauta kastikepohja (n 2 dl) Mittaa maissijauhoja 2 rkl kylmään veteen ja lisää kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua sekoittaen 3 minuuttia. Lisää kuohukermaa 1 1/2 dl. Mausta 1 tl suolaa, 1 tl musta/valkopippuria, 2 tl paprikaa,  vajaa tl chilipippuria. Sekoita kastikkeeseen, maista ja lisää tarvittaessa jotakin. Jätä kastike liedelle alimpaan lämpötilaan.
Uunijuurekset: Pese harjalla varhaisperunat ja -porkkanat. Halkaise perunat ja pilko porkkanat. Huuhtele varhaissipuli ja lohko se. Voitele uunivuoka sesamöljyllä. Lado juurekset vuokaan. Raasta mukaan valkosipulia varovainen määrä. Ripottele juureksille sesamöljyä. Mausta suolalla ja sekoita juureksia. Riivi mukaan yhden rosmariinioksan lehdet. Kypsennä juuresvuokaa 200-asteessa noin tunti. 

Mangolassi
Postaanpa vielä jälkkäriohjeen tähän, vaikka lienee kaikille jo tuttuakin tutumpi. Tämän voi toteuttaa aivan omien mieltymysten mukaisesti. Tänään tein juoman näin.
Yksi mango kuorittuna ja pilkottuna.  Laita tehosekoittajaan kourallinen jääpaloja, mangokuutiot, 1 dl luomujogurttia, 2 dl rasvatonta maitoa, yhden limen puristettu mehu. Koneella sekaisin ja nauttimaan hellepäivään sopivaa juomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.