Muutama päivä sitten kuuntelin autoradiosta Turku Radiota. Höristin oikein korviani toimittajan hehkutukselle.
Nyt kaikki ostamaan kermajäätelöä. Se on parasta balsamicolla. Jätin tämän suosituksen mieleeni ja tänään jälkiruokana nautimme kermajäätelöä ja punaista balsamicosiirappia. Täytyy myöntää, että oli tosiaan hyvää. Voittaa suklaa- ja kinuskikastikkeet. Kokeilkaapa.
Marinoidut broilerinuijat
Hasselbackan punajuuret
Kesäinen salaatti
Hasselbackan punajuuret
Kesäinen salaatti
6 kpl broilerinuijia
Marinadi broilerille: 1/2 dl rypsiöljyä, 2 rkl teryakikastiketta, 2 rkl balsamicosiirappia, currya, paprikajauhetta, cayennepippuria, mustapippuria. Mausteiden määrän voit arvioda 1-2 tl per mauste voimakkuudesta riippuen. Sekoita marinadi. Sivele nuijat marinadilla ja nosta maustumaan 2 tunniksi jääkaappiin.
Kypsennä nuijat 200-asteisessa uunissa tai grillissä noin 30 minuuttia. Käännä kerran puolivälissä ja lisää samalla suola.
Hasselbackan punajuuret: Pese ja kuori punajuuret. Tee niihin viillot siten, että punajuuret jäävät kokonaisiksi. Aseta punajuuret voideltuun vuokaan. Ripottele niile suolaa ja vuole pinnalle voinokareita. Kypsennä 200-asteessa noin 1 tunti. Lisää loppuvaiheessa punajuurien pinnalle vuohejuustoviipaleet ja pidä uunissa sen aikaa, kunnes juusto on sulanut.
Hasselbackan punajuuret: Pese ja kuori punajuuret. Tee niihin viillot siten, että punajuuret jäävät kokonaisiksi. Aseta punajuuret voideltuun vuokaan. Ripottele niile suolaa ja vuole pinnalle voinokareita. Kypsennä 200-asteessa noin 1 tunti. Lisää loppuvaiheessa punajuurien pinnalle vuohejuustoviipaleet ja pidä uunissa sen aikaa, kunnes juusto on sulanut.
Täytyypä kokeilla tuota balsamicoa. Minullahan on sitä hyvää Ruissalosta ostettua balsamicoa. ;-)
VastaaPoistaUnelma,
VastaaPoistaMinä yllätyin miten hyvin se sopii jäätelöön.