lauantai 2. heinäkuuta 2011

Hasselbackan punajuuret ja broileria - Kermajäätelöllä balsamicoa

Tämän kasvukauden punajuuret kypsytin Hasselbackan tapaan.  Punajuurien seuraksi  kypsyivät samalla kertaa broilerinnuijat. Salaattia tietysti ja siihen lisäsin cantaloupemelonia ihan vain sen takia, että se sopii niin hyvin broilerille.
Muutama päivä sitten kuuntelin autoradiosta Turku Radiota.  Höristin oikein korviani toimittajan hehkutukselle.
Nyt kaikki ostamaan kermajäätelöä. Se on parasta balsamicolla.  Jätin tämän suosituksen mieleeni ja tänään jälkiruokana nautimme kermajäätelöä ja punaista balsamicosiirappia. Täytyy myöntää, että oli tosiaan hyvää.  Voittaa suklaa- ja kinuskikastikkeet.  Kokeilkaapa.

Marinoidut broilerinuijat
Hasselbackan punajuuret
Kesäinen salaatti

 
6 kpl broilerinuijia
Marinadi broilerille:  1/2 dl rypsiöljyä, 2 rkl teryakikastiketta, 2 rkl balsamicosiirappia, currya,  paprikajauhetta, cayennepippuria,  mustapippuria. Mausteiden määrän voit arvioda 1-2 tl per mauste voimakkuudesta riippuen. Sekoita marinadi. Sivele nuijat marinadilla ja nosta maustumaan 2 tunniksi jääkaappiin.
Kypsennä nuijat 200-asteisessa uunissa tai grillissä noin 30 minuuttia. Käännä kerran puolivälissä ja lisää samalla suola.
Hasselbackan punajuuret: Pese ja kuori punajuuret. Tee niihin viillot siten, että punajuuret jäävät kokonaisiksi. Aseta punajuuret voideltuun vuokaan. Ripottele niile suolaa ja vuole pinnalle voinokareita. Kypsennä 200-asteessa noin 1 tunti.  Lisää loppuvaiheessa punajuurien pinnalle vuohejuustoviipaleet ja  pidä uunissa sen aikaa, kunnes juusto on sulanut.

Kermajäätelöä balsamicosiirapilla
Viipaleet jäätelöä, mandariiniviipaleita (voit jättää poiskin) ja sopivasti punaista balsamicosiirappia.

2 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla tuota balsamicoa. Minullahan on sitä hyvää Ruissalosta ostettua balsamicoa. ;-)

    VastaaPoista
  2. Unelma,
    Minä yllätyin miten hyvin se sopii jäätelöön.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.