lauantai 28. elokuuta 2010

Silakat perinteisesti ja naurissalaatti

Kalapäivä tänään, ostin torin kalakojusta perkaamattomia silakoita. Mielestäni parhaat paistetut silakat tulevat juuri näistä ehjistä silakoista, fileet sopivat taas pihveiksi. Torilla oli niin runsas tarjonta, että  onnistuin hankkimaan melkein kaiken tarvittavan sieltä, paitsi lihatuotteet ja voita silakoiden paistamiseen. Ne hain kauppahallista.  Ostin 1,5 kg tomaatteja euron kilo, naurista, salaattia, retiisejä, omenoita, kukkakaalia, valkoista kurpitsaa, perunoita  ja kukkia. Kauppahallista huomisen liharuuan raaka-aineet ja kirnuvoita. Tästä se lähtee lauantain päivällinen.

Silakat, höyrytetyt perunat ja kukkakaali
Huuhdoin  ja perkasin silakoiden sisälmykset pois.. Jätin päät, joten silakat näyttivät suht ehjiltä. Kierittelin ne ruisjauhoissa, joihin ripottelin suolaa. Paistoin voissa. Jälkeenpäin ajatellen lieden lämpö olisi saanut olla pykälän alempi eli kuutosella (asteikko 1-9). Hyviä olivat kuitenkin, vaikka ei niin kauniin näköisiä.

Höyrytin mikrossa viipaloidut perunat ja kukkakaalinuput. Maustoin ne suolalla basilikalla ja oreganolla.

Naurissalaatti
Nauris sopii hyvin silakoiden seuraan. Sekoitin salaattiin pehmeää friseesalaattia, valkoista naurista raasteena ja viipaloituja retiisejä. Hieman sokeria ja suolaa. Lopuksi pirskottelin neitsytoliiviöljyä ja lisäsin muutaman tomaattilohkon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.