Kalapäivä tänään, ostin torin kalakojusta perkaamattomia silakoita. Mielestäni parhaat paistetut silakat tulevat juuri näistä ehjistä silakoista, fileet sopivat taas pihveiksi. Torilla oli niin runsas tarjonta, että onnistuin hankkimaan melkein kaiken tarvittavan sieltä, paitsi lihatuotteet ja voita silakoiden paistamiseen. Ne hain kauppahallista. Ostin 1,5 kg tomaatteja euron kilo, naurista, salaattia, retiisejä, omenoita, kukkakaalia, valkoista kurpitsaa, perunoita ja kukkia. Kauppahallista huomisen liharuuan raaka-aineet ja kirnuvoita. Tästä se lähtee lauantain päivällinen.
Silakat, höyrytetyt perunat ja kukkakaali
Huuhdoin ja perkasin silakoiden sisälmykset pois.. Jätin päät, joten silakat näyttivät suht ehjiltä. Kierittelin ne ruisjauhoissa, joihin ripottelin suolaa. Paistoin voissa. Jälkeenpäin ajatellen lieden lämpö olisi saanut olla pykälän alempi eli kuutosella (asteikko 1-9). Hyviä olivat kuitenkin, vaikka ei niin kauniin näköisiä.
Höyrytin mikrossa viipaloidut perunat ja kukkakaalinuput. Maustoin ne suolalla basilikalla ja oreganolla.
Naurissalaatti
Nauris sopii hyvin silakoiden seuraan. Sekoitin salaattiin pehmeää friseesalaattia, valkoista naurista raasteena ja viipaloituja retiisejä. Hieman sokeria ja suolaa. Lopuksi pirskottelin neitsytoliiviöljyä ja lisäsin muutaman tomaattilohkon.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.