sunnuntai 1. elokuuta 2010

Lämmin perunasalaatti, possupihvi ja täytetty herkkusieni

Valmistin päivällisen tänään nopeasti. Kaikki oli valmista puolessa tunnissa. Kypsennysajat olivat lyhyitä, enin osa ajasta kului etukäteisvalmisteluissa.  Silikoninen höyrystinastia on parhaita ostoksiani pitkään aikaan. Otin sen taas käyttöön ja siinä kypsyi lämmin perunasalaatti kuudessa minuutissa mikrossa.
Täytetyt jumboherkkusienetkään eivät  vaatineet aikaa uunissa kuin 10 minuuttia.  Possun ulkofileepihvien  kypsytys kesti neljä minuuttia, sen jälkeen ne pysyivät pannulla lämpimänä kattauksen ajan. Kypsennysten aikana sekoitin salaatin. 

Lämmin perunasalaatti

perunoita
punasipulia
kesäsipulin vihreää vartta
suolaa
rypsiöljyä
tilkka vettä
Pese perunat hyvin. Poista päät ja viipaloi ohueksi. Lado kerros höyrystinastiaan. Ripottele pinnalle punasipulisilppua, silputtua vartta ja suolaa. Pirskottele päälle rypsiöljyä. Tee samanlainen satsi ja lopuksi päälle viipaleita ja pirskotus rypsiöljyä. Ihan viimeiseksi loraus vettä. Kansi päälle ja astia mikroon täydelle teholle kuudeksi minuutiksi. Lämmin salaatti on valmista.
Possun ulkofileepihvit
Leikkaa fileepalasta noin parin sentin pihvit. Nuiji ne tasaisen ohuiksi. Anna pihvien olla huoneenlämmössä tunnin verran ennen kypsentämistä.  Kuumenna valurautapannu, lisää tilkka rypsiöljyä. Paista pihvit ja ripottele pinnalle mustapippuria, paprikaa, suolaa ja hieman chiliä. Noin minuutin paiston jälkeen käännä pihvi ja ripauta mausteita toiselle puolellekin. Paista taas yksi minuutti. Jätä pihvit ns jälkilämmölle pannulle, voit lisätä puoli desiä vettä. 
Täytetyt jumboherkkusienet
Puhdista sienet, poista kannat. Ripottele sienten kantakoloon sipulinvarsisilppua. Nosta kolme teelusikallista
Bonjour Creme valkosipuli-yrtit ruuanlaittofraichea koloon. Laita pinnalle tomaattiviipale. Kypsennä uunissa 200-asteessa n 10 minuuttia. Sienten tarkoitus oli toimia sekä lisukkeena että kastikkeena pihville. Mihin tehtävään ne sopivatkin oikein hyvin.
Ateria on nyt valmis nostettavaksi lautasille ja vielä salaattia seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.