Arleenan omenapiirakka
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurasuurimoita
1 dl tattarijauhoja
2 tl ruokasoodaa
3 dl piimää
1 dl ruokokidesokeria
1 dl kidesokeria
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 dl juoksevaa oivariinia tmv
päälle
4 kpl vihreitä omenoita kuutioina, kanelia ja fariinisokeria
Sekoita jauhot, kaurasuurimot ja ruokasooda. Sekoita sokerit ja mausteet keskenään. Mittaa piimä kulhoon ja sekoita joukkoon sokeriseos. Sekoita taikina lisäämällä vähitellen jauhoseos piimään. Lisää lopuksi nestemäinen oivariini. Voitele uunivuoka (22x30) ja levitä taikina tasaisena vuokaan.
Kuutioi kuoritut omenat. Ripottele omenakuutiot piirakalle ja sirottele pinnalle kanelia ja fariinisokeria.
Kypsennä piirakka 175-asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia.
Omenapiirakkaa kastikkeella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.