keskiviikko 18. elokuuta 2010

Pohjaton kasvispizza eli paahdetut juurekset

Oli melkoinen nälkä kun tulin töistä kotiin. Napsautin ensimmäiseksi uunin päälle ja aloitin juuresten kuorimisen ja pilkkomisen. Kun vedin pellin uunista ja katselin porkkanoita, nauriita, lanttua, paprikoita, näytti kokonaisuus kuin isolta pizzalta.  Iso pizza jossa on runsaasti täytettä, mutta ei pohjaa. Nimesin tämän  pohjattomaksi kasvispizzaksi. Maustetut, paahdetut juurekset ovat  makean maistuvia. Minusta tuntuu, että tämä taisi olla paras pizza mitä olen syönyt.

Pohjaton kasvispizza
Pese porkkanat ja pilko ne tikuiksi. Kuori lanttu ja leikkaa viipaleiksi. Olisi tietysti ollut sievempää, jos nekin olisivat olleet tikkuja. Mutta toisaalta viipaloi kuoritut  valkoiset nauriit, niin huomaat, että lantut viipaleina ovatkin oikea valinta. Pese paprika ja suikaloi se samoin kesäsipulitkin.
Voitele esimerkiksi pähkinäöljyllä uunipelti. Lado kaikki juurekset sinne omina osioinaan.
Ripottele juuresten pinnalle kevyttä rypsiöljyä, vetäise sudilla että öljy levittäytyy hyvin. Mausta suolalla, basilikalla, oreganolla, mustapippurilla.  Porkkanoille ja lantulle voit tipauttaa pikkuisen juoksevaa hunajaa.
Työnnä pelti uuniin keskitasolle 200-asteeseen ja juurekset ovat kypsiä noin 15 minuutin kuluttua.
Lämpimien juuresten seuraksi nosta annoslautasille kylmää ja raikasta vihreää salaattia.
Leipänä oli vaaleaa kauraleipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.