keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Sardiinipasta

Muutama päivä sitten ostin sardiineja öljyssä- purkkeja. Silloin ajattelin niitä hätävaraksi kaappiin, kun pitää saada nopeasti ruokaa eikä kauppaan huvita lähteä.
Tänään koitti se päivä, kun keksin käyttöä sardiineille. Tein pastaa. Pienessä altaassa terassilla kukoistaa yrttejä. Persiljaa pitää leikata jo kovalla kädellä. Joten persiljaakin oli omasta takaa.

Sardiinipasta kahdelle

kierrepastaa
1 purkki sardiineja öljyssä
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
kourallinen persiljaa
suolaa
mustapippuria
juustoraastetta







Kuullota valkosipulimurska. Lisää sardiinit, ne saavat murentua. Lisää sitruunamehu, suola ja mustapippuri ja lopuksi silputtu persilja. Keitä pasta al denteksi. Valuta ja sekoita joukkoon kastike. Raasta pastan pinnalle juustoa. Parmesaani olisi parasta, nyt raastoin edamia vaan.
Pastaa odotellessa sopii nauttia salaattia.

7 kommenttia:

  1. Voiko sardiineja syödä sinapin kanssa? Entä ketsupin?

    Kumpi on parempaa sardiinipasta vai sardiinit voissa paistettuna?

    VastaaPoista
  2. Hymyilevä nakki,
    Voi sun kanssas. Makuasioita kaikki.

    En ole kokeillut sinappia enkä ketsuppia sardiineille. Luulisin, että ketsuppi sopii.
    Tai pääset vähemmällä, kun ostat suosiolla heti sardiineja tomaattikastikkeessa. Ei tarvi tuhrata ketsupin kanssa.

    Jaahas, kyllä voissa paistettu on hyvää, mutta kyllä nyt saattasi öljykastikkeessa olleet sardiinit saada "voimyrkytyksen", jos niitä yrität voissa paistaa. Joten äläppäs kokeile.

    Noudata nyt vain kiltisti tuota ohjettani.

    VastaaPoista
  3. En ole kaiketi koskaan edes maistanut sardiineja, aukko sivistyksessä selkeästi :) ruoka näyttää kyllä hyvältä, tällaiset yksinkertaiset ja näppärät pastat ovat yleensä niitä kaikkein parhaimpia!

    VastaaPoista
  4. Sanna,
    Pasta on yksinkertaisuudessaan tosi maistuvaa. Ehkä juuri se yksinkertaisuus tuo maut hyvin esille.

    VastaaPoista
  5. Erinomaisia ohjeita sardiinipurkille. Lisukkeeksi sopisi myös keitetty kananmuna, musta oliivi ja kapris esim.

    VastaaPoista
  6. yksinkertaista,helppoa,nopeaa valmistaa ja enenkaikkea voi soveltaa monenlaisia reseptejä ja aina saa hyviä tuloksia aikaan.

    VastaaPoista
  7. Kannatti katsoa Corleone mafia-sarjaa keväällä 2010. Siinä mainittiin jossain osassa sardiinipasta. Se on tiettävästi Sardinian kansallisruoka. Tehdään ilmeisesti paistettujen sardiinien kanssa. Saattaisi sopia myös paistettujen muikkujen tai silakoiden kanssa. Pitäisiköhän kokeilla?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.