keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Kasviskuorrutettu kala

Olen hukannut ohjeen, jossa pakastekalan kuorrutteeseen tulee anjovista. Kun etsin sitä, törmäsin taas Siwan ohjeeseen ja se kuulosti ihan hyvältä. Käytin kalavuokaan pakasteseitä vain sen takia, että sitä oli pakasteessani. Mukaelin ohjetta tapani ja kaappini mukaan. Lisukkeeksi valmistin perusvihersalaatin, mutta sen kastike oli vahvaa valkosipulin ansiosta ja sopi erinomaisesti miedon kalaruuan kaveriksi.

Kasviskuorrutettu kala

400 g seikalafileetä, muukin kala käy
suolaa, valkopippurirouhetta, muskottipähkinää
3 dl porkkanaraastetta
170 g bonjour Creme pippurijuustoa
1,5 dl ruokakermaa (omenamehua)

Sulata pakasteseifileet ja levitä voideltuun uunivuokaan ja mausta. Levitä porkkanaraaste ja ruokakermalla notkistettu tuorejuusto kalafileiden päälle. Kypsennä uunissa 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Ruokakerman asemasta käy omenamehu ja bonjour cremen voi korvata tuorejuustolla, porkkanan voi korvata kesäkurpitsalla.



Vihreä salaatti, pehmeälehtistä salaattia, paljon kirsikkatomaatteja puolitettuna, kuorittua kurkkua viipaleina. Kastike, oliiviöljyä, omenaviinietikkaa, reippaasti murskattua valkosipulia, sokeria vähän enemmän kuin ripaus, suolaa ja mustapippuria. Vatkaa salaatinkastike sakenevaksi. Sekoita salaattiin ja nauti.








Jälkiruuaksi sopi erittäin hyvin vaniljajäätelö, päälle makeaa lakkahilloa ja vielä loraus vaniljakastiketta. Miten yksinkertainen vähällä vaivalla syntynyt onkaan niin hyvää.

3 kommenttia:

  1. Nam, vaikuttaa hyvältä tuo kasviskuorrutettu kala!

    VastaaPoista
  2. Tosi herkulliselta kuulostaa tuo kalaruoka!

    VastaaPoista
  3. Pami,
    Se oli hyvää.

    Yaelian,
    Oli hyvää ja helppoa.
    Salaatti valkosipulilla maustettuna oli ehdoton lisuke.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.