torstai 21. toukokuuta 2009

Mehevä omenapiirakka




Tänään on tulossa odotettuja vieraita. Juuri heitä ajatellen tein nopean ja mehevän omenapiirakan. Tämä on paras omenapiirakkani.

Kuvassa ei kuki omenapuu, vaan kirsikkapuu. Mukavaa viikonloppua, joka alkaa helatorstain heleässä kevätsäässä. Näyttää olevan jo vihreää kaikkialla.



Omenapiirakka

200 g margariinia sulatettuna
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 dl omenamehua (appelsiini)
1 tl leivinjauhetta
Täyte
4-5 omenaa
kanelia ja vaniljasokeria





Sekoita sulatettu rasva, sokeri ja vehnäjauhot murumaiseksi. Ota taikinasta erilleen 1 dl pinnan koristeluun. Sekoita taikinaan muna, appelsiinimehu (omena-), leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan, halkaisija n 25 cm. Kuori omenat, poista siemenkodat ja viipaloi. Lado taikinan pinnalle. Ripottele pinnalle kaneli-vaniljaseos ja murustele lopuksi taikinamurua. Paista uunin keskiosassa 200-asteessa n 25 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, kirjoitin ylös ja teen lähipäivinä.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaakin hyvältä ohjeelta!

    VastaaPoista
  3. Sooloilija,
    Piirakka oli hyvää myös vieraiden mielestä. Jäljellä on enää muistot.

    Yaelian,
    On mehukas. Omenan asemasta tähän sopii vastaavan tyyppiset muutkin herukat ja marjoista esim mustikka.

    VastaaPoista
  4. Kiitti ohjeesta. Olen tehnyt tätä ohjeesi mukaista omenapiirakkaa pitkin kesää lähemmäs 10 kertaa ja se on ollut aina yhtä suosittu. Ja tänään viimeksi tein sen (piirakka paistuu juuri uunissa).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.