lauantai 16. toukokuuta 2009

Broileripihvi vuohenjuustotäytteellä ja kuskus

Vuohenjuusto on hyvä kumppani broilerille. Ruohosipuli on levinnyt aikatavalla pihan kukkapenkissä, joten leikkasin sitä sekä broileritäytteeseen että kuskusin mausteeksi.
Se sopi oikein hyvin, mietona sitä saa olla runsaasti.

Broileripihvi vuohenjuustotäytteellä ja kuskus

500 g maustamattomia broilerin fileepihvejä
150 g vuohenjuustoa
1 dl ruohosipulisilppua
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa
öljyä paistamiseen
kuskus
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 dl vettä
2 dl kuskusia
öljyä
vajaa desi ruohosipulisilppua

Huuhtele ja silppua saksilla ruohosipuli. Pehmitä vuohenjuusto haarukalla. Sekoita sekaan sipulisilppu ja mustapippuria. Levitä fileepihvien toiseen puoliskoon vuohenjuustotäyte, käännä toinen puoli täytteen päälle. Painele ja sulje pihvi coktailtikuilla. Ripottele broilerin pintaan suolaa ja mustapippuria.
Paista filee öljytilkassa pannulla kypsäksi. Aloita paistaminen kuumalla pannulla, jotta filee saa kauniin paistopinnan. Jatka paistamista miedommalla lämmöllä. Kypsymiseen menee n 10 minuuttia.

Pihvien paistuessa valmista kuskus. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä. Lisää vesi ja kiehauta. Nosta pannu liedeltä ja lisää kuskussuurimot., lisää myös 4 tl öljyä.
Anna kuskusin kypsyä 3 minuuttia. Sekoita joukkoon ruohosipulisilppu.
Tarjoa broileripihvien kera.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikuttaa. Korvan taakse, kenties muistikirjaan tämäkin resepti.

    VastaaPoista
  2. Vuohenjuusto sopii niin hyvin broilerin kanssa, kuten jo taisin mainitakin tekstissä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.