maanantai 18. toukokuuta 2009

Jauhelihakastike pastalle

Tavallista tavallisin on jauhelihakastike. Sitä on varmasti valmistettu joka kodissa. Myös niissäkin, joissa ei syödä lihaa. Silloin jauheliha korvataan soijarouheella ja kastikkeen nimi taitaa olla soijarouhekastike. Nyt valmistin siis jauhelihasta tavanomaiseen tapaan kastikkeen vain hieman muuntaen.

Jauhelihakastike pastalla

300 g jauhelihaa
1 iso sipuli
öljyä
maustepippuria sopivasti
suolaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 dl tomaatti/vuohenjuustokermaa





Kuullota silputtu sipuli öljyssä. Lisää jauheliha, anna ruskistua hetki. Lisää maustepippuri ja suola. Kypsennä ja lisää tomaattipyree, kypsennä sekoittaen. Lisää joukkoon vehnäjauhot sekoittaen hyvin. Lisää vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä. Lisää ruokakerma ja anna hautua hetki. Tarkista maku. Tarjoa pastan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.