lauantai 9. toukokuuta 2009

Parsarisotto

Nyt on parsakausi ja se näkyy kauppojen mainoksissa, ruokapalstoilla lehdissä ja täällä blogistaniassa. Lähikaupassa asioidessa oli parsakin erikoishinnalla. Risotot taas ovat lempiruokiamme, joten enempää selittelemättä, tänään meillä syötiin parsarisottoa.
Lukaisin Stockmannin parsarisotto-ohjeen ja sen mukaan toimin pienin muutoksin.

Parsarisotto

500 g vihreää parsaa paloiteltuna
4 dl pitkäjyväistä riisiä
1 sipuli silputtuna
1 rkl rypsiöljyä
3 rkl sitruunamehua
8 dl kasvislientä (2 kuutiota)
(1dl valkoviiniä)
1 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria





Kuori parsat, paloittele ne ja ota nuput talteen. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Laita öljy kasariin ja kuullota sipulisilppua. Lisää riisi, parsan varsiosat ja jatka kuullottamista vielä hetken. Lisää joukkoon vähän kerrassaan kasvislientä sitä mukaa, kun neste imeytyy riisiin. Jatka näin, kunnes risotto on sopivan kypsää. Lisää valkoviini, sitruunamehu, mausteet ja parsan nuput. Anna kypsyä hetki ja lisää kuohukerma sekoita. Nauti.
Kuten huomasitte kerma korvasi juustorasteen ja voin. Tämä oli siltä osin erilainen versio.
Hyvää kuitenkin.

2 kommenttia:

  1. Täälläkin on nyt parsa aika, en ole vielä ostanut.

    VastaaPoista
  2. Minä rakastan parsaa ja risottoja. Tässä ne yhdistyivät sopivasti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.