Viimeiset mustikat lähtivät pakasteesta piirakan päälle. Tätä tein ensimmäistä kertaa ja on todella mehevän herkullinen. Ohje vanhasta keittokirjastani. Muutamia pikkumuutoksia tein, käytin tomusokeria mustikoissa. Sitä oli kertynyt kaappiin pari pakettia ja se oli syynä. Sopi hyvin.
Mustikkajuustopiirakka
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g margariinia
1 muna
3/4 dl maitoa
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
4 dl mustikoita tai viinimarjoja
1 dl sokeria, käytin tomusokeria
1 rkl perunajauhoja (puuttui ap ohjeesta)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva, muna ja maito. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paista pohjaa 200-asteessa alaritilällä 10 minuuttia.
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
Sekoita marjat, sokeri ja perunajauho keskenään. Lisää juustoseoksen päälle. Jatka paistamista alimmalla ritilällä 175-asteessa noin 40 minuuttia.
Piirakan kera sopii vaniljakastike, mutta ei välttämätöntä.
lauantai 30. toukokuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi mikä upea vuoka piirakallasi on :) Hyvältä näyttää mustikkapiiras.. tehtiin itse mökillä raparperipiirakkaa tänä vkl:na.
VastaaPoistaAi ai kun tekee tällaista mieli!
VastaaPoistaRisulinna,
VastaaPoistaMinulla on raparperia jääkaapissa. Pitää siitä jotain tehdä.
Yaelian,
Mustikkapiirakka toi kesän mieleen.
Minäkin ihailin ensin vuokaasi! Ei toki piirakkakaan sille paljon häviä. Myös luumutorttusi näyttää herkulliselta. Taidanpa kokeilla seuraavaksi!
VastaaPoista