sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Katkarapu- ja broilerileivät


Voileipä-nimitys olisi ollut hieman harhaanjohtava, ainakin tänään. En käyttänyt voita eikä oivariinia. Pitkän viikonlopun jälkeen valmistin leipiä aineksista, joita oli jäänyt jääkaappiin. Katkaravut otin pakasteesta sulamaan aamulla. Paistoin juuri köyhiäritareita kahvipöytään.
Joten kuulostaa täysin kaappityhjennykseltä tämän illan menuu.
Paahdoin leivät ja annoin hieman jäähtyä. Levitteenä käytin Creme Bonjourin italialaiset yrtit tuorejuustoa. Salaattia, kesäkurpitsaviipaleita, valutetut katkaravut, jogurttikastiketta ja persiljaa. Paneroitujen broilerifilepihvien seurana levitteen ja salaatin jälkeen kurkkuviipaleita, jogurttikastiketta, tomaattia ja persiljaa.
Jogurttikastikkeessa oli runsaasti ruohosipulia, ripaus mustapippuria, suolaa ja sokeria.Köyhät ritarit, tuttuun tapaan maitoon kastetut pullaviipaleet paistoin pannulla. Päälle mansikkahilloa ja kermavaahtoa.
Tämä oli helppoa ja hyvää lämpimän toukokuun sunnuntain päätösateriana.

4 kommenttia:

 1. Nam, onpa herkullisen nakoisia leipia! Ja noi koyhat ritarit!!! En ole aikoihin tehnyt koyhia ritareita. Pitaa laittaa listalle.

  VastaaPoista
 2. ompa melkoiset luksustarjoilut :) just nyt tuo katkarapuherkku olisi niiiin mieluinen!

  VastaaPoista
 3. Onpas upean näköiset leivät, mahtavan runsaat! Ja köyhät ritarit maistuvat aina, minä en taida kyllästyä niihin koskaan... Namskis.

  VastaaPoista
 4. Susa,
  Voileivät maistuivat ja minä myös pidän köyhistä ritareista. Piti ostaa niitä varten pullapitko.

  Risulinna,
  Tähteistä vaan oli, mutta hyvää kuitenkin.

  Canelia,
  Kiitos, hyvää olikin.
  Samoin en kyllästy minäkään ritareihin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.