perjantai 22. toukokuuta 2009

Ruiskuorrutetut Wallenbergin pihvit


Jauheliharuokana ehkäpä parasta ovat nämä pihvit. Pihvit ovat pehmeitä ja ruiskuorrutuksen ansiosta meheviä. Kimmokkeen näiden valmistamiseen sain MTV3:n FooDoo-ruokaohjelman Alexilta. Moneen vuoteen en ollut muistanut valmistaa näitä pihvejä. Hyviä olivat. Nyt eivät unohdu, kun saan talteen ne tänne blogiarkistoon. Sen verran varioin ohjetta, että käytin 5%:n ruokakermaa puolet ja puolet kuohukermaa. Samoin maustesekoituksen tein itse.




Ruiskuorrutetut Wallenbergin pihvit (6 pihviä)


400 g naudan jauhelihaa vähärasvaista
2 keltuaista
2 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus neilikkaa
2 tl maustepippuria
1 dl ruokakermaa 5%
1 dl kuohukermaa
2 siivua kuivattua ruisleipää





Sekoita jauheliha, keltuaiset ja mausteet. Sekoita kermat ja lisää ne taikinaan norona kevyesti sekoittaen. Ruisleipäviipaleet olivat kuivuneet pari päivää.Poista tarvittaessa kovat kuoret. Murenna muruksi. Käytin myös ruisnäkkäriä joukossa. Pyöritä taikinasta pulleat pihvit. Kieritä ne ruismuruissa. Paista miedolla lämmöllä kypsiksi.
Näiden klassikkopihvien seuraksi sopii perinteinen perunamuusi ja vihreät herneet.

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä tuo annos. Wallenbergin pihvejä en olekaan koskaan tehnyt; täytyypä muistaa kokeilla seuraavan kerran, kun jää marengin valmistuksesta keltuaisia yli. : )

    VastaaPoista
  2. Canelia,
    Tai toisinpäin, kun tekee pihvejä saa jälkiruualle marengit

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.