Harvoin olen leiponut leipää, sämpylöitä joskus. Kun avasin kuiva-ainesten kaapin, huomasin sinne kertyneiden jauhopussien määrän. Luomuohrajauhoihin osui silmäni, en enää muista mihin tarkoitukseen olin hankkinut nämä jauhot. Niille piti keksiä käyttöä samoin hiivaleipäjauhoille. Hiivaa ei ollut, mutta puolillaan oleva creme fraiche- purkki. Tästä se lähti.
Ohraleipä
2 dl luomuohrajauhoja
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruususuolaa
3 rkl rypsiöljyä
100g kevyt cremefraichea
1,5 dl rasvatonta maitoa
1 rkl vaaleaa siirappia
Pinnalle
cashew-pähkinärouhetta tmv
Sekoita kaiki kuivat aineet hyvin keskenään. Sekoita öljy, siirappi, creme fraiche ja maito ja lisää seos jauhojen joukkoon. Sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa. Jos taikina on kovaa, lisää maitoa.
Nosta taikina kahdeksi nokareeksi leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja painele leiviksi, halkaisija 15-20 cm. Leikkaa taikinapyörällä neljään osaan ja pistele haarukalla. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle esim pähkinärouhetta tmv.
Paista uunin keskiosassa 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Nauti lämpimänä salaattiaterian kera.
Salaatti lehtisalaattia, paprikaa, kurkkua, kesäkurpitsaa, runsaasti silputtua ruohosipulia. Kastikkeena ripaukset balsamicosiirappia ja oliiviöjyä. Lisäksi italiansalaattia ja raejuustoa.
keskiviikko 13. toukokuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Varmaan oli hyvää leipää! Itse tykkään tosi paljon leivän leipomisesta, se on jotenkuten terapeuttista hommaa!
VastaaPoistaOhraleipä on niin hyvää!
VastaaPoistaoi nam!!!
VastaaPoistaherkullisen näköistä leipää :)
Yaelian,
VastaaPoistaMinä en ole jauhopeukalo ja leivon aika vähän, leipää tosi harvoin.
Nyt oli tilanne, että leipälaatikko oli tyhjä, mutta kaapissa aineksia, joten 15 minuuttia ja lämmin leipä oli valmista nautittavaksi.
Hannele,
VastaaPoistaTuore lämmin leipä on hyvää.
aurinkoinen,
Herkullista ja nopeaa.