perjantai 6. maaliskuuta 2015

Suomalainen lihakeitto

 En muista milloin olen keittänyt lihakeittoa.Tänään keitin suomalaisittain. Tosin ei aivan perinteiseen tapaan.
Kaupasta löysin paloiteltua keittolihaa ja se poikkesi vanhanajan luullisesta lihasta.
 Tästä versiosta tuli oikein hyvää.

500 g naudankeittolihaa paloiteltuna
voi ja rypsiöljyä ruskistamiseen
hienoa merisuolaa ja mustapippuria rouheena
1/l vettä, 2 laakerinlehteä, iso sipulisuikaleina 
Paloittele liha hieman pienemmäksi. Kuumenna voi/öljy pannulla tiriseväksi.
Ruskista lihat ja mausta.
Siirrä lihat pannulta kattilaan ja lisää vesi pannun kautta kattilaan.
Lisää mukaan laakerinlehdet ja sipulisuikaleet.
Anna kiehua pienellä lämmöllä, kunnes liha on täysin mureaa.

1 l lihalientä (kuutioista)
1 iso porkkana kuutioina
200 g lanttua kuutioina
150 g palsternakkaa kuutioina
1/2 purjoa renkaina
6-7 isohkoa perunaa kuutioina
persiljaa

Siivilöi kattilasta laakerinlehdet ja sipulisuikaleet pois.
Lisää kattilaan lihaliemi
Lisää juureskuutiot ja purjo. Keitä 10 minuuttia.
Lisää perunakuutiot. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.
Ripottele annoksille tuoretta persiljaa.
 
 
Kasviskeitto syntyy tällä ohjeella näppärästi. Liha pois ja kasviksia tilalle.
Mausteilla basilika, timjami jne voi korvata mustapippurin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.