maanantai 16. maaliskuuta 2015

Paistettua haukifilettä

 Vaalea kala on maultaan mieto. Siksipä valmistan sen hyvin yksinkertaisella 
tavalla ruuaksi. Tänään syötiin haukifilettä. Hauki on ruotoinen kala ja fileroimalla
siitä on poistettu ruodot. Melkein kaikki, muutama ohut ruoto löytyy, mutta ne on helppo poistaa.

Kuumensin pannulla voin tiriseväksi ja vähän jo ruskistuneeksi.
Nostin paloitellut fileet pannulle. Maustoin ruususuolalla, mustapippurirouheella ja
ripautin  myös savupaprikaa. Paistoaika kuumalla pannulla oli 2+3 eli yhteensä 5 minuuttia.
Sekoitin lautaselle frisee-rucolasalaatin, johon lisäsin viipaloitua kurkkua ja oliiviöljyä.
Mukaan pilkoin hieman korianteria.
Antellin Ruisnappiset maistuivat kalan kanssa oikein hy vin.
Tämä on helppoa ja nopeaa ruokaa.

3 kommenttia:

  1. Hauki on kyllä hankala kala :) Itse yleensä syötän fileet vielä lihamyllyn läpi. Mutta olenkin melko ruotokammoinen.

    VastaaPoista
  2. Hauki on kyllä hankala kala :) Itse yleensä syötän fileet vielä lihamyllyn läpi. Mutta olenkin melko ruotokammoinen.

    VastaaPoista
  3. Tässä haykifileessä ohuita ruotoja oli vain muutama.
    Teen myös haukipihvejä, tehosekoittajalla jauhan fileet karkeaksi kalamuruksi. Hauki sopii hyvin murekepihveinä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.